Sesi Yazıya Çevirme Uygulamaları Neler?

Sesi yazıya çevirme uygulamaları ile yazmaya gerek kalmadan konuşmalarınızı yazıya dökün, kısa süre içinde yazınızı tamamlayın.

Sesi yazıya çevirme için mobil ya da bilgisayarda kullanılabilecek uygulamalar arıyorsanız bu listede yer alan uygulamalara göz atıp ihtiyacınızı karşılayabileceğini düşündüğünüz uygulamaları seçip denemeye başlayabilirsiniz.

Bu listede yer alan uygulamalar genellikle hemen hemen her akıllı cihaz kullanıcısının kullanmakta olduğu ya da kullanabileceği uygulamalardan oluşmaktadır. Listeye geçmeden önce belirtmek gerekir ki sıralama herhangi bir ölçüye bağlı kalınarak yapılmamış, listede yer alan her uygulama rastgele numaralandırılmıştır.

Sesi Yazıya Çevirme - 1

Sesi Yazıya Çevirme Uygulamaları Listesi

Yukarıdaki uygulamalar hem bilgisayar hem de akıllı telefon ya da tablet kullanıcıların ulaşabileceği uygulamalardır. Bu uygulamalar hakkında ayrıntılı olarak bilgilenmek için aşağı kısmı inceleyebilirsiniz.

1. Microsoft Word’de Sesi Yazıya Çevirme

MS Word, yazım işlerini oldukça pratik ve sade tutarak her yazarın tabiri caizse eli ayağı olmaktadır. Word’ün dikte aracı ile konuşmalarınızı yazıya dökmek son derece basit bir işlem haline gelmektedir. Bu aracı kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken nokta, Word’ün Türkçe dili desteklememesidir. Word’ün dikte aracının desteklediği başlıca diller şunlardır:

2. Google Dokümanlar ile Konuşmayı Yazıya Dökme

Sesi yazıya dönüştürmek için kullanılabilecek başka bir araç da Google Dokümanlar’dır. Google’ın aracı, Microsoft Word’ün dikte aracından farklı olarak Türkçe dilini de desteklemektedir. Dokümanlar aracının Türkçenin yanı sıra desteklediği bazı diller şunlardır:

3. Swiftkey Klavye ile Sesi Yazıya Çevirme

Microsoft Swiftkey, mobil kullanıcıların yazmak istediklerini daha kısa süre içinde yazmasına olanak tanıyan bir akıllı klavyedir. Bunu destekleyen özelliklerinden bazıları şu şekilde sıralanabilir:

Yukarıdaki özelliklerin yanı sıra hızlıca GIF bulma ve benzeri özellikleri de bulunmaktadır ancak konu ile bağlantılı olarak belki de sunduğu en önemli avantajlardan biri, konuşmayı yazıya dökmedir. Swiftkey ile sesi yazıya dönüştürmek için klavyedeki mikrofon butonuna basılı tutmak yeterli olmaktadır.

4. Gboard ile Konuşmayı Yazıya Çevirme

Swiftkey gibi Gboard da sesi yazıya dönüştürme özelliği sunmaktadır. Klavyede yer alan mikrofon butonuna basarak konuşmaya başlayabilirsiniz. Klavye, kelimelerinizi birer birer yazıya dökecektir. Ayrıca Swiftkey’in sunduğu birçok özeliği Gboard da sunmaktadır. Geliştiricisi ise Google’dır.

Exit mobile version