En İyi Şehir Kurma Oyunları

En iyi şehir kurma oyunları listesinde hangi yapımlar yer almaktadır? İşte hayalinizdeki şehri kurabileceğiniz oyunların listesi!

Şehir kurma oyunları, hayallerinizdeki şehri inşa etmenize imkân tanır. Günümüzde pek çok bu tarzda oyun bulunmaktadır. Aşağıda yer alan listede birbirinden başarılı video oyunlarını bulabilirsiniz. Listedeki oyunlar rastgele olarak sıralanmıştır.

Şehir Kurma Oyunları Listesi

Şehir Kurma Oyunları-1

1. Cities: Skylines

Colossal Order Ltd. tarafından geliştirilen Cities: Skylines, 10 Mart 2015 tarihinde çıktı. Kaliteli grafiklere sahip olan video oyununda hayalinizdeki şehri kurabilirsiniz. Yalnızca tek oyunculu modun yer aldığı yapımda gece ve gündüz de bulunmaktadır. Bu, şehrin trafiğini etkiler. Örneğin gece vakti trafik daha sakin olur.

2. Anno 2070

Başarılı oynanış mekaniği ile dikkat çeken Anno 2070, çok kaliteli grafiklere sahip şehir kurma oyunudur. Blue Byte ve Related Designs tarafından geliştirilen video oyununda keyifli zaman geçirebilirsiniz. Ubisoft tarafından yayımlanan yapım, düşük sisteme sahip bilgisayarlarda da çalışabilir.

3. SimCity

SimCity, şehir kurma oyunu denildiğinde akla ilk gelen oyundur. Electronic Arts tarafından yayımlanan video oyunu başarılı oynanış mekaniği ve kaliteli grafikler ile dikkat çekmektedir. 2013 yılında çıkan yapımda hayalinizdeki şehri kurabilir ve yönetebilirsiniz.

4. Tropico 6

Limbic Entertainment tarafından geliştirilen Tropico 6, 29 Mart 2019 tarihinde çıktı. Yayımcılığını Kalypso Media’nın yaptığı video oyununda başarılı mekanikler bulunmaktadır. Oyunda tek oyuncunun yanı sıra çok oyunculu mod da yer almaktadır.

5. Planetbase

Yalnızca tek oyunculu modun yer aldığı Planetbase, bir gezegende koloni kuruyorsunuz. Kurduğunuz kolonideki insanların hayatını sürdürebilmesi için oksijen, su ve yiyecek kaynakları gereklidir. Madruga Works tarafından geliştirilen ve yayımlanan oyun, 19 Ekim 2015 tarihinde satışa sunuldu.

6. Frostpunk

11 bit studios tarafından geliştirilen ve yayımlanan Frostpunk’ta halkı ve altyapıyı idare etmeniz gerekmektedir. Başarılı mekaniğe sahip olan yapımda verdiğiniz kararlar ve uyguladığınız stratejiler, insanların hayatta kalabilmesi konusunda büyük bir role sahiptir.

7. Aven Colony

Başarılı bir atmosfere sahip olan Aven Colony’de insanlık için yeni bir yaşam alanı inşa etmeniz gerekmektedir. Aven Prime gezegeninde yeşil sulak arazilerden çöllere kadar çeşitli alanlar yer almaktadır. Gezegende dev kum solucanları ve mantar enfeksiyonu gibi uzaylı yaşam formları da mevcuttur.

8. Surviving Mars

Haemimont Games ve Abstraction tarafından geliştirilen Surviving Mars, Kızıl Gezegen’de koloni kurmaya çalışıyorsunuz. Kolonide yer alan insanların hayatını sürdürebilmesi gerekmektedir. Bunun için doğru stratejileri uygulamalısınız. Türkçe arayüz desteğine sahip olan yapımda keyifli zaman geçirebilirsiniz.

9. Surviving the Aftermath

Kıyamet sonrasında geçen Surviving the Aftermath adlı yapımda koloni kuruyor ve kısıtlı kaynaklar ile hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Yeni yerler keşfederek kaynak toplamalı ve yeni yapılar inşa etmelisiniz. 130’dan fazla bina kurabileceğiniz oyunda doğal afetler ya da çevresel felaketlere karşı hazırlıklı olmanız gerekmektedir.

10. Dorfromantik

Dorfromantik, diğer şehir kurma yapımlarından biraz farklıdır. Çok başarılı mekaniğe ve müziklere sahip olan oyunda altıgen şeklindeki arazi parçaları ile bir köy kuruyorsunuz. Bulmaca ögelerinin yer aldığı yapımda çeşitli görevler de bulunmaktadır.

Yukarıda en iyi 10 şehir kurma oyunu yer almaktadır. Listeye dair düşüncelerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca düşük sistem gereksinimli online oyunlar yazımıza da göz atabilirsiniz.

Exit mobile version