Seat Minimo – otomobil ve motorsiklet melezi

Ünlü İspanyol otomobil firması Seat tarafından Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtılan otomobil – motosiklet melezi Minimo, tüm basın mensupları ve ziyaretçiler tarafından oldukça büyük bir beğeniyle karşılandı. Tamamen elektrikle çalışan Minimo’da hem bir otomobilin hem de motosikletin tüm olumlu yanları kullanılmış.

Seat Minimo tam bir şehir içi aracı

Yalnızca birkaç dakikada şarj olabilen Seat Minimo, tek bir şarjla 100 km üzerinde bir yolu rahatlıkla kat edebiliyor. Araç tamamen entegre pil değişim sistemi ile geliştirilmiş.

İki kişilik bir oturma alanına sahip olan Minimo, küçük boyutları itibariyle şehir içinde rahatlıkla kullanılabiliyor ve her yere park edilebiliyor.

Araç 2,5 metrelik bir uzunluğa ve 1.2 metrelik genişliğe sahip. Oldukça başarılı bir tasarıma sahip olan araç her açıdan fazlasıyla albenili ve şık duruyor. Bünyesinde 5G teknolojisini de barındıran Minimo, sürücüsünün yaşını tespit ederek hızını ona göre limitlendirebiliyor. 90 km hıza ulaşabilen araç iki kapılı olarak tasarlanmış. Seat Minimo konseptinin seri üretime geçileceği konusunda pek çok kişi hemfikir.

 

Exit mobile version