Scribd Nedir? Nasıl Kullanılır? Ücretli mi?

E-kitap okumaktan podcast dinlemeye kadar birçok şeyi tek bir uygulamadan yapmanızı sağlayan Scribd nedir? Açıkladık.

Scribd Nedir? Nasıl Kullanılır? Ücretli mi?

E-kitap okumak ya da podcast dinlemekten keyif alıyorsanız muhtemelen tüm bunları bir arada yapabileceğiniz bir uygulamayı göz ardı etmek istemeyeceksinizdir. Kullanışlılığı dolayısı ile çok sayıda kullanıcı, Scribd nedir sorusuna cevap arıyor.

Makale okumanıza, belgeleri gözden geçirmenize de olanak tanıyan bu uygulama hakkında öğrenmeniz gereken çok fazla şey var. Bu yazıda Scribd ile ilgili bilmeniz gereken ne varsa tamamını sizinle paylaşacağız.

Scribd Nedir?

Scribd, e-kitaplardan sesli kitaplara, makalelerden podcast’lere, podcast’lerden belgelere sadece bir abonelik karşılığında anında erişmenizi sağlayan bir uygulamadır.

Uygulamanın kütüphanesi sürekli olarak büyüyor. İçinde en çok satanlardan az bilinen kitaplara kadar 1 milyonun üzerinde tam uzunlukta kitaplar yer alıyor. Ayrıca kullanıcı topluluğu tarafından okuyucuların ilgisini çekebilecek her konu hakkında paylaşılan yüz milyondan fazla belgeye de erişim imkânı sağlanıyor.

İster sürükleyici bir aksiyon hikâyesi ister öğle yemeği molasında hızlıca okuyabileceğiniz bir makale ister daha uzun uzadıya okuyabileceğiniz, bitirmesi günlerinizi alacak bir kitap okumaktan hoşlanın, bir deneyimi seviyor olun, aradığınız o kitabı bulmanızı sağlayacak büyüklükte bir kütüphaneye sahiptir.

Mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sağlayabilmek için makine öğrenimi ve arama teknolojilerini bir arada kullanıyor. Zengin bir kütüphaneye sahip olduğundan birbirine bağlı içerikleri bulmanın zor olmamasına yardımcı oluyor. Örneğin özellikle bir yazarın kitapları ile ilgileniyorsanız onun yazdığı kitapları hızlıca bulup okuyabilirsiniz.

Scribd Nasıl Kullanılır?

Scribd, herhangi bir web tarayıcısı, Android işletim sistemine akıllı telefonda ya da iPhone’da uygulama mağazası üzerinden indirilip kullanılabilir.

Uygulamaya çevrim dışı olarak erişebilmek için mobil sürümünü indirmek gerekiyor. Böylece ister tatilde ister uçakta ister bahçede olun, favori kitaplarınıza her zaman her yerden kolaylıkla erişebilirsiniz.

Scribd Ücretli mi?

Evet, Scribd’i kullanabilmek için abonelik satın almanız gerekiyor. Abonelik ödemeleri, çalışanlara ve Scribd’in var olmasını sağlayan yazar ve yayıncılara ödeme yapılmasını sağlıyor.

Reklam maliyetlerini minimuma indirerek fiyat düşük tutuluyor. Bu yüzden uygulamayı daha önce duymamış olanların sayısı bu kadar fazladır. Scribd’in daha fazla kullanıcı tarafından keşfedilmesi için topluluğa güveniliyor.

Her şeyi okumak ve dinlemek için 1 aylık ücretsiz deneme sürümünü tercih edebilirsiniz. Deneme süresi sona ermeden önce kullanıcılara hatırlatmada bulunuluyor. Bu hatırlamayı eğer dikkate almazsanız sonraki ay için ödeme yapmanız gerekecektir.

Exit mobile version