Satın Alabileceğiniz En İyi Chromebook’lar

Bu modern bilgisayarlar yani Chromebook'lar artık birkaç Google uygulaması çalıştırmanın çok daha ötesinde özelliklere sahip…

Chromebook’lar, normal dizüstü bilgisayarlardan daha hafif olan cihazlardır. İşletim sistemi olarak Windows yerine Chrome OS kullanır. Bu modern bilgisayarlar artık birkaç Google uygulaması çalıştırmanın çok daha ötesinde özelliklere sahip. Chromebook kullanıcıları çeşitli bilgi işlem ihtiyaçlarını rahatlıkla karşılayabilir hale geldi. Ancak seçim aşamasında titiz davranmanızda yarar var.

Dizüstü bilgisayar denildiğinde ilk akla gelenler şüphesiz Acer, Asus ve Lenovo gibi markalar oluyor. Bu şirketler piyasaya sürdükleri Chromebook’lar ile iyi bir değer sağlamayı başardılar. Kullanıcılar artık ucuz Chromebook’lar yerine daha gelişmiş özelliklere sahip cihazları tercih ediyorlar. Yukarıda bahsettiğimiz firmalarda bunu göz önünde bulundurarak en gelişmiş bilgisayarları sundu.

Çoğu müşterinin Chromebook’ta istediği şeyler büyük ihtimalle herhangi bir dizüstü bilgisayarda istedikleriyle aynı. Bu istekler; iyi bir klavye, yüksek malzeme kalitesi, uzun pil ömrü, modern bir ekran ve istediğiniz şeyleri yapmak için yeterli güç. Chromebook’lar artık bu nitelikleri her zamankinden daha fazla karşılayabiliyor.

Sizler için 2022 yılının en iyi Chromebook’larını sıraladık. Listemizde Asus, Lenovo, Google, HP, Dell ve Samsung gibi şirketlerin cihazları yer alıyor. Bu bilgisayarlar arasında büyük benzerlikler olsa da bazı ayırt edici özellikleri mevcut. Şimdi piyasadaki bütçe dostu dizüstü bilgisayarlara yakından bir göz atalım.

Acer Chromebook Spin 713

Acer’ın Chromebook Spin 713 modeli müşterilerden tam not almayı başardı. Emsallerine kıyasla çok daha modern bir tasarıma sahip olan bu cihaz, 3:2 ekranla kullanıcıların karşısına çıkıyor. Ürünün son derece rahat bir klavyesi bulunuyor. Ayrıca hoş bir arka aydınlatması mevcut. Çoğu Chromebook’dan farklı olarak HDMI bağlantı noktası bile var. En önemlisi de 11. Nesil Intel işlemcilerden güç alıyor. Kullanıcılar, onlarca sekmeyi sorunsuz bir şekilde açma fırsatına erişiyorlar. Fakat Spin 713 modelinin hoparlörleri beklenildiği gibi değil ve biyometrik giriş yok. Tabi fiyatına göre üstün bir performansa sahip olduğu da bir gerçek.

Lenovo Chromebook Duet

Eğer hareket halindeyken çalışmak için bütçe dostu bir cihaz arıyorsanız Lenovo Chromebook Duet tam size göre diyebiliriz. Ürün, çıkarılabilir klavyeye sahip ve taşınabilir 10,1 inç’lik ekranı bulunuyor. Duet, bir MediaTek Helio P60T işlemciden güç alıyor. Bunun yanında 4 GB RAM ve 128 GB’a kadar depolama alanı içeriyor. Yoğun bir şekilde dosya kullanımınız mevcutsa bu model beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilir. Duet’in klavyesi çıkarıldığında, uygulamalar arasında geçiş yapmayı oldukça basit hale getiren Android benzeri bir navigasyon sistemini destekliyor. Pil ömrü ise tam 11,5 saate kadar dayanabiliyor. Elbette her üründe olduğu gibi bazı olumsuz yanları var. Dokunmatik yüzey küçük bırakılmış ve kulaklık girişi mevcut değil. Ancak bunlar, bu kadar uygun fiyatlı bir ürün için makul durumlar.

Asus Chromebook CM3

Asus Ayrılabilir CM3, bu model ile Lenovo’nun çok beğenilen Chromebook Duet’ine en büyük rakip olarak gösteriliyor. Tıpkı Duet gibi CM3 modeli de kumaş kaplamalıdır. Bunun yanında ayaklı ve açılıp kapanabilen bir klavyeye sahip. Fiyatı Duet’ten biraz daha pahalı olan bu cihaz ekstra özellikler barındırıyor. Bu özelliklerden en dikkat çekeni ise ürünün birden fazla şekilde katlanabilmesidir. CM3 ayrıca geniş tuşlarla birlikte geliyor. Ancak en etkileyici bulduğumuz şey pil ömrü oldu. Cihazda ortalama 13 saate yakın kesintisiz bir şekilde çalışmalarınızı gerçekleştirebilirsiniz. CM3’ün yalnızca 2 bağlantı noktası var. Bunlar; bir USB-C ve bir ses jakı olarak karşımıza çıkıyor. Bu model, çift katlanır destek sunarak tableti bir dizüstü bilgisayar gibi ya da yatay olarak duracak şekilde katlamayı mümkün hale getirir.

Asus Chromebook Flip CX5

Chromebook Flip CX5, bir sırt çantası ya da evrak çantasındaki her türlü sarsıntıya dayanacak kadar sağlamdır. Ayrıca kadifemsi bir dokuya sahiptir. Ürünün pürüzsüz ve rahat bir klavyesi mevcut. Bunun yanında dış etkenlere karşı kendini koruyabilecek bir kasaya sahip. CX5’in performansı da aynı derecede göz dolduruyor. Çoğu cihaz, ufak işlemlerde bile yavaşlarken CX5’in fanı neredeyse duyulmuyor. Pil ömrünün de oldukça tatmin edici olduğunu belirtmekte fayda var. Ürün, 1 gün boyunca kesintisiz bir şekilde kullanabilme ayrıcalığı sunuyor. Bu chromebook gündelik yaşamınızdaki ihtiyaçlarınızı fazlasıyla karşılayacaktır.

Samsung Galaxy Chromebook 2

Samsung Galaxy Chromebook 2, OLED ekran ile kullanıcıların karşısına çıkıyor. Modern tasarımlı bu ürün, paketlenmiş ekran kalemi ve birinci sınıf bir yapı ile Chromebook’da olması gereken her şeye sahip. Galaxy Chromebook 2, küçültülmüş, daha düşük fiyatlı bir alternatif olduğu için bu cihazın farklı sürümleri de olacak. Chromebook 2, her yerde kesinlikle göze çarpan parlak bir fiesta kırmızısı tasarımla gelir. Ek olarak Samsung’un QLED panellerinden birine sahip olan ilk Chromebook’tur. Ürünün pil ömrü ise yaklaşık 7 saat civarındadır. Ayrıca Core i3 işlemciden güç almaktadır.

Google Pixelbook Go

Google Pixelbook Go, 13,3 inçlik bir dizüstü bilgisayardır. Sağlam bir magnezyum şasiye sahiptir. Bunun yanında eğimli yüzeylerde kaymasını engellemek için alt kısımda çıkıntılı bir kavraması mevcut. Pixelbook Go, kolaylıkla taşınabilir olmasının yanında sağlam bir performans sunar. Ürün, USB-C bağlantı noktalarından herhangi biri aracılığıyla hızlı şarjı destekler. Pili ise yaklaşık 8 saate kadar dayanabiliyor. Google Pixelbook Go, en pahalı Chromebook’lardan biri olarak piyasaya sürülmüştür.

Lenovo C13 Yoga Chromebook

Günümüzde Chromebook’ların büyük bir bölümü çocuklara ve öğrencilere yöneliktir, ancak Lenovo C3 Yoga bunlardan değil. C13 Yoga Chromebook, yetişkinler için üretilmiş, sağlam, pahalı ve dönüştürülebilir bir Chromebook’tur. Lenovo markasının en gözde modellerinden biri olarak nitelendirilmektedir. Kırmızı Trackpoint, ayrı dokunmatik yüzey tıklayıcıları, parmak izi sensörü, web kamerası kapağı ve alüminyum tasarım dahil olmak üzere sayısız ThinkPad avantajına sahiptir. C13, AMD’nin özellikle Chromebook’lar için pazarlanan Ryzen 3000 Mobil C-serisi işlemcilerini içeriyor. Çipler, her türlü mobil oyunu ve programı sorunsuz bir şekilde çalıştırıyor. Ancak pil ömrü diğer modellere nazaran daha düşük. Yoga’nın şarjı yaklaşık 6 saat kadar dayanmaktadır.

Lenovo Flex 5 Chromebook

Lenovo Flex 5, 400 doların altındaki fiyatına göre oldukça yüksek bir performansa sahip. Ürün, tutması kolay olan pürüzsüz ve yumuşak dokunuşlu bir dokuya sahiptir. Flex 5, şık bir arkadan aydınlatmalı klavye ile geliyor. Fiziksel bir web kamerası kapağı ve öne bakan hoparlörler bulunuyor. Ayrıca bu ürün ile başka avantajlar da elde edersiniz. Flex 5, bir Chromebook’da olabilecek en iyi klavyelerden birine sahip. Ek olarak her iki yanda bir microSD okuyucu ve bir USB-C bağlantı noktası bulunuyor. Bunun yanı sıra net 1920 x 1080 dokunmatik ekran dahil olmak üzere kullanışlı bir bağlantı noktası mevcut. Flex 5’in pil ömrü yaklaşık 5,5 saat dayanmaktadır.

Exit mobile version