Sararan Şeffaf Telefon Kılıfı Nasıl Beyazlatılır?

Sararan şeffaf telefon kılıfı nasıl beyazlatılır? Sararmış bir kılıfı beyazlatmak için nasıl bir yöntem izlenmelidir? Bu soruları cevapladık.

Sararan şeffaf telefon kılıfı nasıl beyazlatılır? Bu kılıflar her ne kadar telefonun rengini ve tasarımını öne çıkarmada oldukça etkili olsa da uzun bir süre boyunca kullanılmaya devam edildiğinde sarı bir renk almaya başlar.

Şeffaf kılıf beyazlatma işlemine geçmeden önce dilerseniz sararma sorununun neden ortaya çıktığına değinelim. Nedenini öğrendikten sonra beyazlatmak için neler yapılması gerektiğini sıralayalım.

Şeffaf Telefon Kılıfı Neden Sararır?

Şeffaf Telefon Kılıfı Neden Sararır?

Şeffaf telefon kılıfları aslında zaman içinde sararmıyor çünkü özünde zaten sarı bir tonları var. Kılıf üreticileri, belirgin rengi göze daha güzel görünmesini sağlamak için kılıfa az miktarda boya ekler. Bu da ona şeffaf bir görünüm verir.

Kılıflar üretilirken kullanılan malzemeler de sararma sürecinde büyük bir önem oynuyor. Tüm kılıflar sararmıyor. Sararan kılıflar genellikle ucuz, yumuşak ve olabildiğince esnek kılıflardan oluşur. Sert ve kaliteli malzeme ile yapılmış bir kılıf alırsanız kılıfın zamanla sararma ihtimalini de büyük ölçüde düşürmüş olursunuz.

Tabii ki malzeme ne kadar kaliteli olursa olsun, her kılıfın belirli bir ömrü var. Bu ömür dolarken de insanlarda olduğu gibi yaşlanma belirtileri ortaya çıkıyor. Kılıflar sadece olduğu yerde kalsa bile eskiyor, sararıyor ama bazı çevresel faktörlerin etkisi ile bu süreç daha da hızlanabiliyor.

Şeffaf telefon kılıfların hızlı sararmasının en önemli nedeni, güneşten gelen UV ışınlarıdır. Kılıfın çok fazla ısıya maruz kalması da onu normalden daha kısa sürede sarartır.

Sararan Şeffaf Telefon Kılıfı Nasıl Beyazlatılır, Ne Yapılmalı?

Yukarıdaki yöntemin haricinde alkol de kullanabilirsiniz ancak alkolü doğrudan kılıfa uygulamayın. Önce aşırıya kaçmadan bir beze dökün, ardından da kılıfı üzerine hafif baskı uygulayarak silmeye başlayın.

Kılıfta el aracılığıyla oluşan ter, yağ gibi birikintilerin neden olduğu sararma yukarıdaki yöntemlerle geçirilebilir. Bununla birlikte UV ışınının ya da aşırı ısının kılıfta oluşturduğu hasarı geri almak mümkün değildir. Yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa yeni bir kılıf almanız sizin için daha iyi olacaktır.

Klavyenizin de bir temizliğe ihtiyacı varsa klavye nasıl temizlenir sorusunu cevapladığımız makaleye göz atmanızı öneririz.

Exit mobile version