Sarahah Nedir? Ne İşe Yarar?

Sarahah nedir, çocuklar için güvenli midir gibi soruların yanıtını arıyorsanız sizin için çok detaylı bir yazı hazırladık.

Sarahah Nedir? Ne İşe Yarar?

Sarahah nedir sorusunun cevabını özellikle bir ebeveynseniz ve çocuğunuzun güvende kalmasını sağlamaya çalışıyorsanız kesinlikle bilmeniz gerekiyor. Kullanılabilecek o kadar çok uygulama ve web sitesi varken dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan Sarahah adlı uygulamayı duymamış olabilirsiniz.

Aslına bakacak olursanız bu son derece normaldir ama bu web sitesi özellikle gençler arasında hızla yaygınlaşıyor. Bunu fark eden dolandırıcılar, bilgisayar korsanları ya da siber zorbalık yapanlar da Sarahah’a yöneliyor.

Çocuğunuzun güvenli bir internet kullanmasını sağlamak için bu web sitesi hakkında bilinmesi gereken her şeyi öğrenmelisiniz. Bu makale, size Sarahah ile ilgili kafanıza takılan bütün soruların cevabını verecektir.

Sarahah Nedir?

Sarahah, arkadaşlarınızdan ya da yabancılardan anonim olarak yorum almanıza olanak tanıyan ücretsiz bir uygulamadır. Diğer kullanıcıların sizin profilinize yorum yapabileceği gibi, siz de başka bir kullanıcının profiline yorum yapabilirsiniz.

Daha önce ask.fm adlı web sitesini kullananlar bu konsepte aşina olacaktır. Anonim temelli bir platform olduğundan kimin hangi soruyu sorduğunu bilmenizin imkânı yoktur. Bu da beraberinde elbette ki güvenlik sorunlarını getiriyor.

Uygulamanın adı Arapça dilinde “dürüstlük” anlamına geliyor. İlk olarak çalışanların “anonim” olarak geri bildirimde bulunmasını sağlamak için ortaya çıkmıştı fakat gençler web sitesinin daha farklı bir konsepte bürünmesini sağlamak için sahaya çıktı. Sonuç olarak uygulamanın şu an dünya çapında milyonlarca kullanıcısı var.

Sarahah Ne İşe Yarar?

Sarahah, kullanıcıların ismini vermeden bir kişinin profiline girip o kişi hakkında olumlu ya da olumsuz eleştiride bulunmasını sağlar. Kullanıcı dilerse tanımadığı kullanıcıların yorum yapmasını engelleyebilir. Bunu yaptığında kullanıcılar uygulamada arama yaptığında o kişinin profil fotoğrafı ya da ismi çıkmayacaktır.

Bu aslına bakılacak olursa tanımadığınız insanların size siber zorbalık yapmasını engellemeniz için kullanabileceğiniz faydalı bir özelliktir ama genel olarak uygulamanın kullanım biçimine bakılacak olduğunda sizi tanımayan insanlar zaten size ulaşabilir.

Kullanıcılar, hesabını genellikle Instagram’ın biyografi kısmında paylaşıyor. Bunu yapmalarının amacı, kendi tanıdığı insanların hakkında ne düşündüğünü öğrenmektir fakat biyografinizde yazılanlar, sizi takip etmeyen insanlar tarafından da görülür. Bu da sizi tanımayan insanların da anonim olarak sizin hakkınızda yorum yapabileceği anlamına geliyor.

Sarahah Çocuklar İçin Güvenli mi?

Sarahah’ın kullanımı kolaydır. Dolayısıyla çocukların uygulamayı nasıl kullanacağını öğrenmesi çok zaman almaz ancak tüm yorumlar anonim olduğundan insanlar o çocuk hakkında kırıcı yorumlar yapabilir.

Dünya genelinde gittikçe artan siber zorbalıktan kaçınmak için çocuklarınızı bu tür uygulamalardan kesinlikle uzak tutmanız gerekiyor.

Exit mobile version