SpaceX ve Bebek Yoda!

The Mandalorian‘dan peluş bir Bebek Yoda -teknik olarak The Child- SpaceX‘in Crew Dragon’unun içinde, etrafa çarpıp süzülürken canlı yayınlarda da görülebiliyor. Şu anda SpaceX’in Crew-1 ekibi Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru ilerlerken, sevimli bir kaçak yolcu şirketin uzay aracının içinde serbestçe süzülüyor.

Bebek Yoda gibilerinin dahil edilmesi, insan uzay uçuşundaki uzun bir geleneğin parçasıdır. Oyuncak, uzay aracının yörüngede olup olmadığını ve bir mikro yerçekimi ortamına ulaştığını belirlemek için kullanılıyor. Küçük ve hafif bir nesne olarak, uçuşun “sıfır G göstergesi” olarak bilinen şey. Beklenildiği üzere, Crew Dragon Pazar günü Falcon 9 roketinden ayrıldığında, Bebek Yoda tüneğinden kalktı ve uçmaya başladı.Astronotlar, seyahatleri için genellikle çok sevimli sıfır G göstergelerini seçerler ve görevlerine biraz keyif katarlar. SpaceX’in Mayıs ayında mürettebatlı ilk uçuşu sırasında, NASA astronotları Bob Behnken ve Doug Hurley yanlarında oğulları tarafından seçilen Tremor adında doldurulmuş bir dinozor getirdi. Geçmişin diğer sıfır G göstergeleri arasında SpaceX’in Crew Dragon’unun ilk döndürülmemiş uçuş testinde uçan, “Dünyevi” lakaplı pelüş bir Dünya da vardı. Boeing, 2019’da CST-100 Starliner’ı vidasız bir test uçuşunda uçurduğunda, astronot kıyafeti içinde küçük bir Snoopy içeriye sıkışmıştı.

Mürettebat-1 ekibinin sıfır G göstergesine birlikte karar verdiği kesin. Ama belki Güç’ü uzaya getirmeyi önerebilecek belirli bir uzay muhabirinden biraz ilham almışlardır.

Bebek Yoda, Mandalorian ile uzayda uçma konusunda pek çok deneyime sahip, bu yüzden The Child sevimli bir ekip üyesi olmalı. Neyse ki, Crew Dragon yalnızca dokunmatik ekran kontrolleri kullanıyor, bu iyi çünkü Bebek Yoda‘nın anahtarları çevirmeyi ne kadar sevdiğini biliyoruz.

Umalım ki yollarına yeni maceralar çıkmadan uluslararsı uzay istasyonuna varsınlar. Ve güç onlarla olsun.

 

 

Exit mobile version