Samsung’un Telefon Satışları Yükseldi Kar Oranı Düştü

Samsung yöneticisi

Samsung’un faaliyet karı üçüncü çeyrekte, şirketin bellek yongası talebinde durgun taleple mücadele etmeye devam etmesi nedeniyle geçen yıla göre % 56 oranında düştü. Ancak şirket, çip satışlarının 2020’de artması gerektiğini ve uzun süredir devam eden sanayi gerilimi nedeniyle bunun yaşandığını ifade etti.

Perşembe günü Güney Koreli teknoloji devi, Eylül ayında sona eren çeyrek dönem için 6,7 milyar dolar kazandığını bildirdi.
Bu, bir önceki yıl aynı dönemde 15.1 milyar dolar civarındaydı. Satışlar, geçen yılın aynı dönemine göre %5 düşüşle 53 milyar dolar oldu. Yani önceki çeyreğe göre %10 arttı.

Samsung’un çip satışları azaldı

Tüm bunlara rağmen OLED ekran ve çip satışlarındaki azalma şirketi zor duruma soktu. Bu nedenle Samsung kar oranında büyük bir azalma yaşadı.
Şirket, Samsung’un en son amiral gemisi olan Galaxy Note 10’un güçlü satışları ve sağlam gönderimleri nedeniyle Galaxy A serisi ile birlikte akıllı telefon satışlarının bu çeyrekte önemli ölçüde arttığını söyledi. Şimdi gelinen noktada Samsung güçlü bir gerileme yaşadı.
Exit mobile version