Samsung’un 200 megapiksel kamerası Galaxy S22’yle gelmeyecek!

Muhtemelen Samsung'un yeni 200 megapiksel kamerasını Galaxy S22'de görmeyeceksiniz.

Samsung bugün Isocell HP1 adlı yeni bir kamera sensörünü duyurdu. Samsung’un ilk 200 megapiksel (MP) kamera sensörü olarak; akıllı telefon kameralarının süper yüksek çözünürlüklü görüntüler yakalamasını sağlayacak.

Samsung ayrıca, ultra hızlı otomatik odaklama etrafında inşa edilmiş 50 MP’lik bir sensör olan yeni bir Isocell GN5 sunuyor. Daha da ilginci, Xiaomi 12 Ultra’da 200 MP kamera kullandığına dair söylentiler dolaşıyor. Ne yazık ki, önceki sızıntıların S21 Ultra ile aynı 108MP çözünürlüğü koruduğunu belirttiğinden; Samsung Galaxy S22 Ultra’da görme şansımız neredeyse yok. Bir sonraki neslin yeni sensörden faydalanması tamamen mümkündür.

SAMSUNG’UN 200 MEGAPİKSEL KAMERASI İLE NE ELDE EDERSİNİZ?

Isocell HP1, burada gösterinin yıldızı ve 200 MP’ye kadar destekliyor. Yine de 200MP fotoğraf çekmeyeceksiniz. Sensör birden çok pikseli tek bir büyük pikselde birleştiren piksel gruplandırmaya dayanır. Bu, gerçekten 16MP çekimler yapacağınız anlamına gelir. Ancak kamera gerçekten ayrıntılı görüntüler elde etmek için tüm bu 200 megapikselden veri çekebilecektir.

Daha fazla ışığı emmek için ChameleonCell teknolojisiyle düşük ışıkta 12,5 MP görüntüler elde edeceksiniz. Dış mekan, iyi aydınlanmış alanlar için 200 MP seçeneği mevcut kalacaktır. Samsung ayrıca, 50 MP’de video çekmek için aynı piksel gruplama teknolojisini kullanarak saniyede 30 kare (fps) hızında 8K’ya kadar video çekme desteği verecek.

Isocell GN5 de etkileyicidir. Hızlı otomatik odaklamayı sağlamak için Dual Pixel Pro teknolojisini entegre eder. Bu, hem aydınlık hem de karanlık sahnelerde kısa odaklama süresiyle daha keskin görüntüler çekebileceği anlamına gelir.

“SAMSUNG YÜKSEK PİKSEL TEKNOLOJİSİNE ÖNCÜLÜK EDİYOR”

Samsung Electronics sensör işinden sorumlu başkan yardımcısı Duckhyun Chang konuyla ilgili konuştu. Chang, “Samsung, yüksek çözünürlüklü görüntü sensörlerini sonraki seviyeye taşıyan ultra ince piksel teknolojilerine öncülük ediyor. Engelleri aşan ISOCELL HP1 ve ultra hızlı otomatik odaklama sağlayan ISOCELL GN5 ile Samsung, yeni nesil mobil görüntüleme teknolojileri trendine öncülük etmeye devam edecek.”dedi.

Bu açıklama göz önüne alındığında, 2022 yılına kadar 200 MP’ye kadar spor yapan kamera donanımı görmemiz muhtemeldir. Büyük megapiksel sayısına sahip olmanın tek başına mükemmel kamera kalitesi sağlamayacağını belirtmekte fayda var. Pixel 5 ve iPhone 12, Samsung Galaxy S21 Ultra ile görüntüleme darbelerini takas edebilirken; 108MP kameralı düşük kaliteli telefonlar rekabet edemez.

Exit mobile version