Samsung Yöneticisi Hayatını Kaybetti: Lee Kun-Hee Herkesi Üzdü

Gelen son detaylara göre Samsung yöneticisi hayatını kaybetti. Onun bu ani ölümü herkeste derin üzüntü bıraktı. İşte merak edilen detaylar.

Güney Kore merkezli Samsung’un Yönetim Kurulu Başkanı olarak da bilinen Lee Kun-Hee, 2014 yılından beri kalp rahatsızlığı nedeniyle hastanedeydi. Lee Jae-yong, onun koltuğundan boşalan yere kısa bir süreliğine de olsa geçti. Ancak babasının ani ölümü ile birlikte Samsung’un başına tamamen geçmeyi kabul etti.

Samsung yöneticisi şaibeli isimler arasındaydı

Lee Kun-Hee, 1968 yılında Samsung şirketinde çalışmaya başladı. Bundan kısa bir süre sonra, yani 1978 yılında Samsung yönetim kurulu başkanlığına geçti. Onun bu hızlı yükselişi aileden olmasından kaynaklı. Ancak genel olarak bakıldığında, 2007 yılında Fortune dergisi en büyük 100 şirketi açıkladı ve bunlar arasında Samsung da yer aldı.

Samsung yöneticisi hayatını kaybetti

Şirket içerisinde sevenleri olduğu kadar sevmeyenleri de vardı. Birçok kez ismi şaibelerle anıldı. Lee Kun-He 2008 yılında çok büyük suçlamalarla karşı karşıya kaldı. Suçlamaların ana kaynağı ise onun hakim ve savcı gibi kişilere yüklü miktarda rüşvet vermesiydi. Bu suçlamaları kabul eden Kun-He, 3 yıl hapis cezası almıştı. Fakat 98 milyon dolar ödeme yapması da istendi.

Ülkede saygın bir yere sahip olan Güney Kore Cumhurbaşkanı Lee Myung-bak onun affedilmesi için özel bir af çıkardı. Böylece 2009 yılında çıkmış oldu. Şimdi ise hayatını kaybettikten sonra oğlunun neler yapacağı takip ediliyor.

Samsung Exynos 1080, testlerde Snapdragon 865 Plus’ı geçti

Exit mobile version