Samsung, yeni ISOCELL HM3 108MP kamera sensörünü duyurdu

Samsung, 108MP bir akıllı telefon kamera sensörünü piyasaya süren ilk şirketti. İlk çıkışından birkaç yıl sonra, şirket aynı modelin güncellenmiş versiyonlarını sunmaya devam ediyor. Buna paralel olarak, Samsung 108MP sensörün üçüncü nesli Samsung ISOCELL HM3’ü duyurdu.

İŞTE YENİ SAMSUNG ISOCELL HM3 108MP KAMERANIN ÖZELLİĞİ

Güncellenen HM3 kamera sensörü, görüntü netliği, dinamik aralık ve otomatik odaklama performansı açısından gelişmiş bir çıktı için bir dizi önemli yükseltme ve yeni püf noktası ile birlikte gelir. 0,8 μm piksel kullanan ve 12 MP boyutunda görüntüler sunmak için 9’u 1 arada Nonacell piksel gruplaması gerçekleştiren 1 / 1,33 inçlik bir sensördür.

WhatsApp Türkiye’deki kullanıcılar için flaş açıklama yaptı

Şirket, otofokus kararlılığını artıran Super PD Plus adlı yeni bir teknolojiyi tanıttı. Samsung, bundan bahsederken, “Super PD Plus, faz algılamalı odaklama ajanlarına AF için optimize edilmiş mikro lensler ekleyerek ajanların ölçüm doğruluğunu yüzde 50 artırıyor” diyor. Teknoloji, hareketli nesnelerin her zaman net odakta olmasını sağlar. Düşük ışık performansı da artar.

İŞTE KAMERA İLE İLGİLİ DİĞER DETAYLAR

Ayrıca, sahne içi ikili dönüştürme kazancı (iDCG) çözümü kullanan bir yüksek dinamik aralıklı (HDR) görüntüleme teknolojisi olan Smart ISO Pro ile birlikte gelir. Hem yüksek hem de düşük ISO’da bir çerçeve yakalar. Bunları daha az gürültüyle 12 bit renk derinliğinde tek bir görüntüde birleştirir.

Şirket, düşük gürültü modu ile teknolojinin önceki modele kıyasla düşük ışıklı ortamlarda daha parlak ve daha net fotoğraflar çekmek için ışık hassasiyetini yüzde 50 artırdığını ekliyor.

Samsung, ISOCELL HM3 için yeni sensör tasarımı sayesinde önizleme modunda enerji alımını azalttığını iddia ediyor. Bulunabilirliğe gelince, şirket halihazırda seri üretime geçtiğini açıkladı. Ancak bu yeni kamera sensörüne ilk sahip olan cihazın hangi cihaz olduğunu göreceğiz.

Exit mobile version