Samsung Yeni 50 MP Kamera Sensörünü Duyurdu

Samsung, yeni 50 MP çözünürlüklü akıllı telefonlara yönelik kamera sensörünü duyurdu. ISOCELL JN1 olarak ismi geçen sensör, şirketin şu ana kadar yaptığı en düşük piksel mikronuna sahip. İşte detaylar!

Samsung’un yeni sensörünü duyurmasıyla birlikte öğrendik. Bu kamera, akıllı telefonlar için karşımıza geliyor. Aynı zamanda kameranın tek bir pikseli 0.64 μm olarak geliyor. Bu da şirketin şu ana kadar elde ettiği en düşük değer. Sensörün tamamı ise 1/2.76″ olarak karşımıza çıkıyor.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Samsung Galaxy Watch Active 4 geliyor


Samsung yeni 50 MP kamera sensörüyle karşımızda

Şirket bu sensörü ‘orta sınıftan amiral gemisine kadar her akıllı telefon’ için ürettiğini söylüyor. Gelişmiş piksel izolasyonu ve çapraz konuşmayı azaltmak için ISOCELL 2.0’a sahip olacak. Böylece teoride, bir pikselden komşu piksellere ışık sızmasına izin vermeyen renk filtreleri arasında yükseltilmiş malzemelerle birlikte ışık hassasiyetini ve renk doğruluğunu iyileştirecek.

Samsung 50 MP ISOCELL JN1
Samsung 50 MP ISOCELL JN1

ISOCELL JN1, daha az gürültülü parlak 12,5 MP görüntüler için dört pikseli büyük bir 1.28 μm pikselde birleştiren Tetrapiksel teknolojisi ile birlikte geliyor. Bu aynı zamanda iki pozun aynı anda yakalanmasıyla gerçek zamanlı HDR’yi de mümkün kılıyor.

Bu sensörde faz algılamalı odaklama da daha gelişmiş olarak karşımıza geliyor. Ayrıca artık Double Super PD adı altında gelecek. Koreli şirket, otomatik odaklama hızını ve doğruluğunu artıran ISOCELL JN1’deki piksellerin üzerindeki mikro lensi yeniden tasarladı.

Yeni sensör ne zaman kullanılacak?

Sensör, 4K ve 60fps ve 1080p ve 240fps’ye kadar video çekme yeteneğine sahip. Ancak elbette bu, akıllı telefonların bunlara izin verecek bir yonga setine sahip olmasına da bağlı olacak. Yani bu yüksek değerlere erişmek için telefonların bunu destekleyecek bir işlemciye ihtiyacı olacak.

ISOCELL JN1 şuan seri üretime geçmiş durumda. Bu yüzden bu sensörü yakında telefonlarda göreceğimizi tahmin ediyoruz. Fakat net bir tarih vermek mümkün değil. Yeniliklerden sizleri haberdar etmeye devam edeceğiz.

Exit mobile version