Samsung ve Xiaomi, şarj cihazı için Apple ile dalga geçiyor

Samsung ve Xiaomi, geçtiğimiz günlerde Apple ile alay etti. Ve bu sefer en son amiral gemisi iPhone 12 serisi telefona şarj cihazını dahil etmediği için…

Teknoloji devi Apple, birkaç gün önce yeni amiral gemisi sma6’larını, yani yeni iPhone 12’yi tanıttı. Bu yıl Apple, pazara dört model getirmeye karar verdi. Her zaman olduğu gibi, gerçekten yenilikçi ve cihazlar açısından bakımlı ve estetikler. Ancak şimdi bildiğimiz gibi şirket, bu yeni cihazların kutu içeriğini aslına indirmeye ve şarj cihazı ile kulaklığı kutunun içine koymamaya karar verdi. Bu nedenle Samsung ve Xiaomi, Apple ile dalga geçecek gibi görünen resimler ve videolar yayınladı.

APPLE 12 DUVAR KAĞITLARI

iPhone 12’nin resmi olarak gelmesinden önce kutunun içinde şarj cihazının bulunmayacağına dair bazı söylentiler vardı. Sonunda Apple içeriği temel unsurlara indirdiğini geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği ‘High Speed’ etkinliğinde duyurmuştu. Daha önce de belirtildiği gibi, rakip şirketler topa el koydu. Bu seçim için ABD’li şirketle dalga geçecek gibi görünen bazı videolar ve görüntüler yayınladılar.

GALAXY’NİZE DAHİL EDİLMİŞTİR

Ünlü Güney Koreli devden başlayarak, şarj cihazı olduğunu düşündüğünüz bir resim resmi Facebook sayfasında yayınlandı. Görüntünün altına daha sonra şirket, Apple’a yapılan açık bir gönderme ile çok az şüphe bırakan bir mesaj yazdı. Samsung bu mesajda şu ifadelere yer verdi:

Galaxy cihazınız size ihtiyacınız olanı sağlıyor. Şarj cihazı gibi en temel özelliklerden en iyi kameralara, performanslara, hafızalara ve hatta 120Hz panellere kadar…

Daha önce de belirtildiği gibi, tanınmış Xiaomi şirketi bile, resmi Twitter sayfasında yayınlanan ve şu mesajın yazılı olduğu bir video aracılığıyla Apple ile dalga geçti:

Merak etmeyin, Xiaomi Mi 10T Pro paketinden hiçbir şeyi unutmadık.

SAMSUNG DAHA SONRA KENDİSİ DE YAPTI

Apple, akıllı telefondan 3,5 mm jakı çıkardığında çok alay edildi. Apple 3,5 mm jakı bıraktıktan kısa bir süre sonra, Samsung dahil tüm diğer akıllı telefon üreticileri aynı şeyi yaptı.

Ancak, yeni bir gerçek kablosuz Bluetooth kulaklık pazarına yol açtı. Ve bu kategoride tonlarca oyuncu olduğu gizli bir gerçek değil. Yeni ve zaten kurulmuş şirketler bu gerçek kablosuz kulaklık pazarına giriyor.

APPLE’IN AMACI KARBON EMİSYONLARINI AZALTMAK

Apple, şarj cihazlarını iPhone 12 cihazlarının hiçbiriyle birlikte paketlemeyeceğini açıkladı. Apple’ın açıkladığı gibi, bu adım karbon emisyonlarını azaltmak için atılıyor. Ayrıca madencilikten ve değerli malzemelerin kullanımından kaçınmak için yapılır.

Ayrıca şirket, bu hareketin şirketin nakliye yeteneklerine fayda sağlayacağının altını çizdi. iPhone 12’nin küçültülmüş ambalaj boyutu sayesinde artık % 70’e kadar daha fazla kutu palet üzerinde gönderilebiliyor.

Exit mobile version