Samsung ve AMD yapımı işlemcinin çıkış tarihi belli oldu

AMD CEO’su Dr. Lisa Su, Computex işletmesinin 2021’in sonunda AMD Samsung ortaklığı ile yapılan ve piyasaya sürülecek olan birinci sınıf bir akıllı telefon GPU’su üzerinde işbirliği yaptığını belirtti. Ünlü bir akıllı telefon sızıntısı yapan IceUniverse, CPU’yu AMD GPU ile ne zaman göreceğimizi açıkladı.

AMD GPU ile birleşen Samsung işlemcili akıllı telefonlar

Ice Universe’e göre Samsung’un Haziran ayında AMD RDNA2 GPU’lu yeni CPU’yu açıklayacaktı. Bununla birlikte, açıklanamayan bir nedenden dolayı, şimdi Temmuz ayına kadar ertelenmesi oldu. Sonuç olarak, Temmuz ayında AMD GPU’lu ilk Samsung işlemciyi görebiliriz.


İlginizi Çekebilir: Samsung, Eski Apple Çalışanlarını İşe Alıyor


AMD İLE SAMSUNG YAPIMI İŞLEMCİNİN DETAYLARI

Sızıntının blok şemasına göre GPU, 5G modem, NPU, DSP, güvenlik modülü ve diğer bileşenleri de içerecek olan SoC’nin önemli bir unsuru olacak.

Sony ve Microsoft’un mevcut nesil konsollarının yetenekleri göz önünde… Böylece yakında çıkacak olan Samsung x AMD yongasının akıllı telefon grafik performansını yeni zirvelere taşıması bekleniyor.

Samsung AMD GPU’nun muhtemelen PS5 ve Xbox Series X ile aynı olan RDNA-2 mimarisiyle gelecek.

Akıllı telefonlar pasif bir soğutma sistemi ile çalışıyor. Bu nedenle akıllı telefon versiyonu, konsollara kıyasla daha az CPU çekirdeğine sahip olacak. Ayrıca daha düşük saat hızlarına ve kısıtlı video RAM’i olacak.

İŞLEMCİNİN ÇIKIŞ TARİHİ

SoC’nin Temmuz ayında açıklanacağı göz önüne alındığında, 2021’in son çeyreğinde bu telefonların piyasada yer alacak.

Galaxy Z Fold 3 gibi telefonların CPU’yu ilk kullananlar olacağını düşünüyoruz. Ayrıca yeni nesil Galaxy S serisi premium akıllı telefonlara da güç vermesini bekliyoruz. İçinde Exynos işlemcili bazı Vivo akıllı telefonlar gördük.

Bununla birlikte, Samsung’un AMD GPU’lu yeni CPU’yu diğer işletmelere sunup sunmayacağı henüz belli değil. Ayrıca Samsung’a özgü olup olmayacağı konusunda net bir bilgi yok. Dahası yalnızca şirketin en üst düzey Galaxy cihazlarında görülüp görülmeyeceği şu anda bilinmiyor.

Bu CPU’nun, özellikle akıllı telefonlar ve tabletlerde mükemmel grafik performansıyla tanınan Apple A14 Bionic ve Qualcomm Snapdragon 888 SoC’yi geçip geçemeyeceğini görmek büyüleyici olacak.

Exit mobile version