Samsung Türkiye, Xiaomi markasına gönderme yaptı

Samsung Türkiye, Xiaomi ile karşı karşıya… Samsung Türkiye, Xiaomi markasının Türkiye’de yılın 3. çeyreğinde en çok satılan telefon olarak açıklamasının ardından karşı bir duyuru yaptı. Samsung Türkiye’nin yaptığı açıklamada bu pazarda 3. çeyrekte en çok telefon satışının 40,4 pazar payıyla kendilerine ait olduğunu belirtti.

Pazar veri sağlayıcısı Canalys’in son raporuna göre 2020 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyreğinde sonuçları belli oldu. Bu rapora göre Türkiye’nin en çok satan akıllı telefon markası Xiaomu oldu.

OPPO RENO 5 İLE İLGİLİ DETAYLAR ORTAYA ÇIKTI

TÜRKİYE’NİN BİRİNCİSİ XIAOMI

Araştırmaya göre Xiaomi, yıllık yüzde 26 pazar payı ve yüzde 340 büyüme ile Türkiye akıllı telefon pazarında birinci sıraya yerleşti.

Xiaomi son olarak üç ana pazar veri sağlayıcısı Canalys, IDC ve Counterpoint Research’e göre 2020 yılının Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarını kapsayan üçüncü çeyreğinde dünyanın en büyük üçüncü akıllı telefon üreticisi olma unvanını tekrar geri kazanmıştı.

SAMSUNG TÜRKİYE AÇIKLAMA YAPTI

Bu araştırma raporunu ortaya çıkmasının hemen ardından Samsung Türkiye karşı bir atağa geçti. Markanın Türkiye temsilciliğinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dünyaya ilham veren ve geleceği bugünden şekillendiren teknoloji devi Samsung olarak, insanların yaşamını kolaylaştıran, fiziksel ve dijital dünyaların mekânsal sınırlarını ortadan kaldıran ürün ve hizmetler geliştiriyoruz. Bu yaklaşımla sunduğumuz akıllı telefonlarımızın, bağımsız araştırma kuruluşlarının da ortaya koyduğu üzere, kullanıcılar tarafından tercih edilmesinin de haklı gururunu yaşıyoruz.

Bağımsız araştırma şirketi GFK tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye akıllı telefon pazarında üçüncü çeyrekte, adet bazında yüzde 40,4 pazar payına sahip olmamız Türkiye’deki güçlü konumumuzun önemli bir kanıtı niteliğindedir.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da insanların yaşamını renklerinden, onlar için yeni ufuklar açan akıllı cihazlarımızla tüketicilerimizin yanında olmaya devam edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.

XIAOMI, SAMSUNG TÜRKİYE AÇIKLAMASINA CEVAP VERECEK Mİ?

Bu açıklamanın Xiaomi’nin Türkiye’deki pazar payının açıklanmasının ardından yapılması ise Samsung Türkiye’nin Xiaomi’ye cevabı niteliğinde değerlendirildi.

Bakalım Xiaomi Samsung Türkiye’nin bu çıkışına nasıl bir karşılık verecek.

Exit mobile version