Samsung T55 serisi kavisli ofis monitörleri tanıtıldı

Ofis kullanımını hedefleyen kavisli T55 serisi monitörlerini satışa sunan Samsung, bu modellerde 1000R kavis sunuyor. Üç yeni modele sahip olan seri, C24T55, C27T55 ve C32T55 kod numaralarıyla geliyor. Bu modeller, anlaşılacağı üzere 24, 27 ve 32 inç boyuta sahip.

TÜV Rheinland’dan göz konforu skorunda yüksek değerlere ulaşan Samsung monitörler, kavisli ekranların ofis ortamındaki verimliliğini bir klinik araştırmaya bağlıyor. Seul Ulusal Üniversitesi’nden Prof. Seong-Joon Kim tarafından yapılan araştırmada, göz yorgunluğunu azaltmada kavisli ekranların faydalı olduğu tespit edilmişti.

Minimalist tasarımlarıyla oyuncu monitörleri gibi dikkat çekmeyi değil, ofis ortamında kullanılmayı hedefleyen bu monitörler, aynı tasarım yönelimi sayesinde neredeyse çerçevesiz bir ekran deneyimi de sunuyor. 

İlgili Haber: Galaxy S20 Ultra’nın İç Yapısı Nasıl?

Monitörlerin hepsi tarafından paylaşılan teknik değerlere gelecek olursak, çözünürlük 1080p seviyesinde tutuluyor ve yenileme hızı ise 75Hz ile sınırlı. Monitörler AMD FreeSync teknolojisini destekliyor ve 4ms tepki süresine sahip. sRGB  spektrumunun 1,193’ünü kapsayan ekranlar, Adobe RGB’nin ise 0,884’ünü isabetli şekilde görüntüleyebiliyor. Parlaklık seviyesi 250 nit ile tipik bir ofis monitörü olurken kontrast oranı ise 3000:1 seviyesinde.

Bağlantı seçenekleri ofis ortamı için son derece iyi denilecek esneklik sunuyor. HDMI 1.4, DisplayPort 1.2 ve D-Sub konnektörü görüntü aktarımı için kullanılabilirken 27 ve 32 inç modeller dâhili 5 Watt hoparlöre de sahip.

Exit mobile version