Samsung S3650 Corby

Gençler için özel tasarım

Samsung Corby, tasarımıyla hedef kitlesini hemen belli eden ürünlerden. Renkli tasarımıyla elinize alır almaz eğlenceyi çağrıştıran Corby, teknolojiyi seven gençler, internet ve sosyal ağlar olmadan yapamayan kullanıcılar için tasarlanmış, birçok özelliği basit ve kullanışlı bir şekilde sunan bir cep telefonu.

Samsung S3650 Corby
Tasarımı, Corby”nin kuşkusuz en önemli özelliklerinden biri. Parlak renkleri ve değiştirilebilir kapaklarıyla Corby”nin göz alıcı bir tasarımı var. Büyük dokunmatik ekran da insanda telefonu hemen kullanma isteği yaratıyor. Corby ile birlikte gelen değiştirilebilir arka kapakları kullanarak telefonu kişiselleştirmeniz mümkün oluyor.
 

 

Beklendiği üzere, Samsung S3650 Corby Facebook, MySpace ve Twitter entegrasyonuyla her an bağlantıda olmanızı sağlıyor. YouTube, Flickr, Picasa gibi sitelere yükleme özelliğiyle video ve fotoğraf paylaşımı da kolaylaşıyor. Sosyal ağ sitelerinde arkadaşlarınızın sayfalarındaki değişiklikler de pop-up menu özelliğiyle ekranınızda görüntüleniyor. 2.8 inç büyüklüğündeki ekran, tüm uygulamaları keyifle kullanmanızı sağlıyor. 

Gövdesi tamamen plastikten oluşan Corby, 103 x 56.5 x 12 mm boyutlarında ve 92 gram ağırlığa sahip. Yuvarlak hatları tasarımın modern havasını destekliyor. Parlak bir tasarıma sahip olan cep telefonu, bu özelliğiyle parmak izlerine karşı oldukça savunmasız olsa da çizilmelere karşı dayanıklı.

 

2.8 inç”lik ekran, Corby”nin en dikkat çekici özelliği olarak beklentileri karşılayacak nitelikte. 240 x 320 piksel çözünürlüğe sahip olan ekran, görüntü performansıyla sizi büyülemese de sorunsuz ve yeterli bir performans sunuyor. Dokunmatik ekranın duyarlılığı ise kullanıcıları memnun bırakacak bir diğer nokta. Corby, en ufak dokunuşunuza bile tepki vererek hem zaman kazandırıyor, hem de kullanıma keyif katıyor.Samsung Corby”nin ön yüzünde dokunmatik ekranın altında üç temel kontrol tuşu yer alıyor. Cep telefonunun sağ tarafına baktığımızda deklanşör olarak da tanımlayabileceğimiz fotoğraf uygulaması tuşu ve Hold butonu göze çarpıyor. Bu butonla dokunmatik ekran kilitlenebiliyor. Sol tarafta ise ses tuşları, kulaklık ve şarj yuvası bulunuyor. Corby”nin pil ömrünün de oldukça başarılı bir seviyede olduğunu belirtelim. Tasarımdan kullanım tarafına geçtiğimizde, Corby”nin en etkileyici özelliklerinden biri olan TouchWiz arayüzünü görüyoruz. Kolay ve eğlenceli kullanıma sahip bu arayüzü, seçeneklerini kullanarak kişiselleştirmeniz de mümkün. MySpace, Facebook ve Twitter uygulamaları ise yine kolayca alışabileceğiniz basit arayüzlerle tasarlanmış. Corby”nin beğendiğimiz bir diğer özelliği ise dosyaları kolayca görüntüleyebilmesi. Telefon hafızası ya da hafıza kartındaki dosyaları ayrı ayrı ya da aynı anda görüntüleyerek kolayca istediğiniz veriye ulaşabiliyorsunuz. Bunun yanı sıra dosyalarınızı istediğiniz gibi yönetebiliyorsunuz, siz kendi düzeninizi oturttuğunuz sürece, Corby bu konuda size hiçbir sorun çıkarmıyor.

 

 

Yeni nesil cep telefonlarının önemli özelliklerinden olan fotoğraf ve video uygulamalarından da bahsetmeden geçmemek gerekiyor. Corby”nin 2 Megapiksel”lik kamerası, 1600×1200 piksellik maksimum çözünürlük sunuyor. Oto-fokusu bulunmayan kamera, gülümseme yakalayan özelliğe sahip. Bu özelliği kullandığınızda, çekeceğiniz karedeki kişi gülümsediğinde Corby fotoğrafı otomatik olarak çekiyor.

Bunun dışında fotoğraf ayarları da dokunmatik ekran ve arayüz sayesinde kolayca yapılabiliyor.

Video tarafında bu kadar ba?arılı olamasa da Corby kaydetmek istediğiniz anların videolarını çekmek için yeterli niteliklere sahip.

Sonuç olarak Samsung Corby, internet-sever kullanıcılara kullanı?lı bir arayüz, keyifli bir kullanım tecrübesi ve bunların yanında kamera, MP3 çalar gibi olmazsa olmaz özellikleri, ?ık ve çekici bir tasarımda sunuyor.

 

Exit mobile version