Samsung Pili Korur Nedir? Ne İşe Yarar?

Denk gelen akıllı telefon kullanıcılarının kafasında soru işareti oluşturan Samsung pili korur nedir? Ayrıntılı olarak cevapladık.

Hiçbir akıllı telefon kullanıcısı, yeni aldığı bir akıllı telefonun bataryasının hemen ölmesini istemez. Bu nedenle batarya ömrünü mümkün olduğunca uzun tutmaya çalışır. Peki, tam da bunu sağlamak için kullanılan seçeneklerden biri olan Samsung pili korur nedir?

Bu yazıda bazı Samsung marka akıllı telefon modellerinde mevcut seçeneklerden biri olan pili korur hakkında kafanıza takılabilecek tüm soru işaretlerini gidereceğiz ve batarya sağlığını korumak için bilmeniz gereken diğer şeyleri de sizinle paylaşacağız.

Samsung Pili Korur Nedir?

Pili korur, bazı Samsung Galaxy modellerinde mevcut bir batarya sağlığını koruma özelliğidir. Bu seçeneğin etkinleştirilmesi hâlinde batarya sağlığını korumak için şarj yüzde 85 olduğunda güç otomatik olarak kesilir.

Bu çoğu akıllı telefon kullanıcısının asla istemeyeceği sınırlamalardandır. Gün içinde akıllı telefonu çok fazla kullanan kişilerdenseniz şarj seviyesinin yüzde 85 ile sınırlandırılması elbette tercih etmeyeceğiniz bir durum olacaktır ama bu özelliği direkt görmezden gelmeden önce bazı ayrıntıların üzerinde durmanız gerekiyor.

Samsung Pili Korur Ne İşe Yarar?

Samsung Pili Korur Ne İşe Yarar?

Bataryalar hakkında eğer hiç bilginiz yoksa muhtemelen akıllı telefonunuzu, dizüstü bilgisayarınızı ve diğer elektronik cihazlarınızı yüzde 100 olana kadar şarj etmeyi bırakmıyorsunuzdur ancak bunu yaparak tam şarj döngüsünü arttırırsınız.

Örneğin yeni bir akıllı telefon aldığınızda onu ilk kez yüzde 100’e kadar şarj edip yüzde 0 olana kadar kullandığınızda 1 şarj döngüsü dolmuş olur. Şarj döngüsünün tamamlanması için bataryanın tamamen boşalması da gerekmiyor. Telefonunuzu zaman içinde ne kadar çok şarj ederseniz şarj döngüsü de o kadar çok tamamlanır.

Bu açıdan bakıldığında aslında telefonun şarj seviyesini belirli bir aralıkta bırakmak, batarya ömrünü o kadar da arttırmıyor ancak telefonu tamamen yüzde 100 olana kadar şarj etmekten daha sağlıklı bir şarj etme yöntemi olduğundan şarj seviyesinin de genellikle 40 ile 80 aralığında tutulması öneriliyor.

Bir akıllı telefon kullanıcısı olarak telefonunuzun şarj seviyesini ikide bir kontrol etmek oldukça zor olabilir. Samsung, sizin için süreci tamamen otomatikleştirir. Bu sayede akıllı telefonunuzun şarj seviyesini ikide bir kontrol etmek zorunda kalmazsınız.

Exit mobile version