Samsung Patent Davalarını Kaybetmekten Bıktı: Yeni Strateji Geliyor

Samsung patent davalarını artırma kararı aldı. Şirket kendisini diğer kuruluşlara karşı korumaya çalışıyor.

bugünlerde neredeyse her firmanın paten savaşlarına bir şekilde katıldığını görüyoruz. Özellikle Samsung gibi devasa kuruluşlar fazla cihaz ortaya çıkarması nedeniyle patent davalarına maruz kalabiliyor. Bu cihazlardan bazıları başka üretilen cihazlara benzeyince firma bazen tazminat ödemek zorunda bile kalabiliyor.

Böyle bir durumla karşılaşmak istemeyen Samsung, önemli bazı kararlar aldı. Buna göre bundan sonra firma yasal yollar ile kendisi patent davası açacak.

Samsung patent davalarını artırıyor

Samsung şirketinin başka bir firma hakkında açtığı patent davası, bugünlerde iyice konuşulmaya başlandı. Kendi verdiği bir hizmetin başka bir şirket tarafından verildiğini gören Samsung onlar patent davası açmadan kendisi bu davayı açtı.

Samsung patent davalarını

Güney Kore merkezli çalışan Samsung firması, 8 yıl içerisinde yaklaşık olarak 200’den fazla dava ile karşı karşıya geldi. Elbette bu durum firmanın prestijini ve yaklaşımını değiştirmedi. Yine de lisans davalarına karşı çok daha farklı bir tutum sergilenmesine neden oldu diyebiliriz. Bundan sonra kendisi karşı atağa geçecek.

Büyük şirketler arasında devam eden patent savaşları herkesin gündeminde. Bu tür problemlerle en çok uğraşan firma hiç şüphesiz Apple. Ancak Samsung yine sektörde az sayılamayacak kadar çok patent davası ile mücadele etmek zorunda kalıyor. Bakalım firmanın patentler konusunda ortaya koyduğu bu yeni fikir başarılı olabilecek mi?

Exit mobile version