Samsung Knox Nedir? Nasıl Çalışır?

Samsung Knox nedir sorusuna detaylı bir cevap mı arıyorsunuz? Bu yazı ile kafanıza takılan soru işaretlerinizi giderebilirsiniz.

Samsung Knox Nedir? Nasıl Çalışır?

Samsung şu an piyasada satın alınabilecek en iyi telefonları sunan markalardan biridir. Bazı telefonlarını ilk kez kullanıyorsanız Knox’ı görmüş olabilirsiniz. Bu da şunun gibi soruların cevabını merak etmenize neden olabilir: Samsung Knox nedir?

Bu yazıda Samsung’un güvenliğe verdiği önemi ortaya koyan ve kendisini güvenli bir akıllı telefon markası olarak konumlandırmasına yardımcı olan Knox’ı daha yakından ele alarak soru işaretlerinizi gidereceğiz.

Samsung Knox Nedir?

Knox, Samsung’un Galaxy cihazlarının çoğunda bulunan güvenlik sistemidir. Telefondaki şifreler ve biyometrik veriler dâhil tüm kritik öneme sahip bilgilerin bilgisayar korsanlarından korunmasına yardımcı olur.

2013 yılında tanıtılan Knox, öncelikli olarak şifre, PIN, yüz tanıma ve parmak izi gibi hassas verileri korumaya odaklanır. Bunun yanı sıra cihazınızı kötü amaçlı yazılımlara, uygulamalara ve izinsiz erişim girişimlerine karşı da güvende tutar.

Knox, güvenlik ihlallerini en aza indirmek için birlikte çalışan donanım ve yazılım tabanlı güvenlik çözümlerinin kombinasyonunu kullanarak çalışır. Onlarca ülkede yönetimler tarafından belirlenen güvenlik gereksinimlerini karşılayan sertifikalara sahiptir.

Samsung Knox Nasıl Çalışır?

Knox’ın nasıl çalıştığını anlamak için önce verilerin normalde nasıl korunduğunu anlamak gerekiyor. ARM tabanlı akıllı telefon işlemcileri, TrustZone’a sahiptir. Bu size normal alanın yanı sıra bir de güvenli alan sunar. Güvenli alanın sınırları bellidir, verilerin normal alandan uzak tutularak güvende kalması sağlanabilir. Markalar kendi güvenlik çözümlerini oluşturmak için TrustZone’u kullanır.

TrustZone bağımsız olarak çalışsa da ana işlemci ve belleği Android ile paylaştığından o kadar da güvenli olduğu söylenemez. Knox, biyometrik verileri, parolaları ve diğer verileri ayrı olarak işleyebilmek ve depolayabilmek için güvenli alanı tam anlamıyla normal alandan uzaklaştırır, aradaki sınır daha da belirgin hâle gelir.

Bunun sayesinde güvenli klasöre bir şeyler koyduğunuzda önce Knox aracılığı ile işlenir ve normal verilere kıyasla bir ek güvenlik katmanına sahip olan bir depolama alanına gönderilir.

Knox ayrıca zararlı yazılımların sistemde kontrol sahibi olmasını engelleyen ve sistemi genel olarak koruyan gerçek zamanlı çekirdek koruması sunar ki bu cihazın son savunma hattıdır. Kötü niyetli kişi eğer onu da ele geçirirse cihazda tam kontrol sahibi olur. Bu noktadan sonra güvenliği sağlamak için yapılabilecekler kısıtlıdır.

Exit mobile version