Samsung Klavye Durduruldu Hatasının Çözümü Nedir?

Samsung klavye durduruldu hatası ile karşılaşıp duranlar için doğrudan çözüme götüren yöntemleri bir araya getirdik.

Birine mesaj yazarken ya da tarayıcıda arama yaparken Samsung klavye durduruldu hatası mı veriyor?  Bu eğer çok sık tekrarlanacak olursa rahatsız edici hâle gelebilir. Klavyenizi yeniden olması gerektiği gibi çalışmasını sağlamak istiyorsanız sizin için en etkili çözüm yollarını sıraladık.

“Maalesef klavye durduruldu” hata mesajı ile karşılaşmanızın birkaç sebebi var. Neyse ki bu sorunu aşağıda yer alan çözüm yollarına başvurarak çözebilirsiniz.

Samsung Klavye Durduruldu Hatası İçin Çözüm Yolları

Samsung Klavye Durduruldu Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Klavye Ayarlarına Sıfırlama

Samsung marka akıllı telefonunuzun klavyesi çalışmıyorsa bunu düzeltmenin en iyi yollarından biri, klavye ayarlarını sıfırlamaktır. Sorun eğer klavye ayarlarından kaynaklanıyorsa sıfırlama işlemi ile hata mesajınızı artık almayacaksınızdır.

2. Telefonu Yeniden Başlatma

Klavye ayarlarını sıfırlamanıza rağmen hatayı almaya devam ediyorsanız telefonunuzu yeniden başlatın. Bu işlem, pek çok sorunun çözümünde etkili bir yöntemdir.

3. Yazılım Güncellemelerini Kontrol Etme

Cihazınız her zaman güncel olmalıdır. Yazılım güncellemeleri genellikle çeşitli hataları düzeltmek amacıyla yayımlanır. Cihazınızı eğer güncel tutmazsanız bu tür hatalar ile karşılaşabilirsiniz. İşetim sisteminin güncel olduğundan emin olmak için ayarlara girip sistem bölümünü açın. Buradan “Sistem Güncellemesi” seçeneğine basın.

Açılan bölümde güncellemeleri kontrol edin. Mevcut güncelleme varsa güncelleme işlemini başlatın.

4. Cihazı Güvenli Modda Başlatma

Android işletim sistemli bir akıllı telefonu güvenli modda başlatırsanız sonradan yüklenen uygulamalar çalışmaz. Bunun yerine temel Google hizmetleri çalışır. Bu da sorunun kaynağının cihazınızda bulunan bir uygulama mı yoksa yazılım hatası mı olduğunu anlamanızı sağlayacaktır.

Telefon kapanana kadar güç düğmesine basılı tutun. Cihazınızı tekrar açın. Samsung logosunu gördüğünüzde ses kısma düğmesine basılı tutun. İşlem eğer doğru bir şekilde gerçekleştirilirse ekranın alt kısmında güvenli mod ibaresi yer alacaktır.

Cihazınızı güvenli modda başlattıktan sonra klavyeyi kullanmayı deneyin. Klavyeniz eğer sorunsuz bir şekilde çalışıyorsa sorun bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir.

5. Cihazı Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Yukarıdaki hiçbir yöntem size yardımcı olmadıysa son olarak cihazınızı fabrika ayarlarına sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Bu işlem, cihazdaki tüm verilerin silinmesine yol açan bir işlem olduğu için sıfırlama işleminden önce yedek aldığınızdan emin olun.

Exit mobile version