Samsung kamera sensörü pazarında Sony ile yarışıyor

Samsung Electronics, 1 numaralı mobil görüntü sensörü üreticisi Sony ile rekabet içerisinde… Mikro fabrikasyon ince proses teknolojisi ve 64 milyondan fazla piksele sahip yüksek katma değerli ürünlerle pazar payı farkını giderek daraltıyor.

Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics (SA), Samsung Electronics’in akıllı telefon görüntü sensörü pazarında 2020’nin ilk yarısında yüzde 32’lik payla, yüzde 44 ile Sony’nin ardından ikinci sırada yer aldığını söyledi. Çinli bir şirket olan Omni Vision yüzde 9 hisseye sahipti.

SONY YİNE İLK SIRADA, SAMSUNG YAKIN TAKİPTE

SA’nın en son raporuna göre, küresel akıllı telefon görüntü sensörü pazarı 2020’nin ilk yarısında 6,3 milyar dolarlık toplam gelire ulaştı. Ayrıca, pazarın ilk yarıda yıldan yıla% 15’lik bir gelir artışına tanık olduğu da belirtildi. Sony bir kez daha% 44’e varan payla listenin başında yer aldı. Sony’yi% 32 ile Samsung LSI,% 9 ile OmniVision ve% 15 ile diğerleri takip ediyor.

MORTAL KOMBAT 11 ULTIMATE RAMBO İLE GELİYOR

“SONY VE SAMSUNG ARASINDAKİ ARTAN REKABET PAZAR PAYINI DÜŞÜRDÜ”

Strategy Analytics Kıdemli Analisti Jeffrey Mathews, “Görüntü sensörü pazarı, akıllı telefonlarda 2 MP ve 8 MP görüntü sensörleri içeren çok kameralı yapılandırmaya yönelik talepler tarafından yönlendirildi. 2020’nin ilk yarısında sensörler 64 MP ve 108 MP görüntü gibi yüksek piksel sensörlerinin sevkiyatıyla daha da güçlendi. Sony, Samsung, OmniVision ve SK Hynix’in artan rekabeti nedeniyle 2020’nin ilk yarısında pazar payının düştüğü görüldü.” dedi.

Strategy Analytics’te Stratejik Teknolojiler Uygulama Başkan Yardımcısı Stephen Entwistle ise şunları söyledi:

Görüntü sensörü pazarındaki büyüme, pandeminin genel akıllı telefon pazarı üzerindeki etkisiyle yavaşladı. Bununla birlikte, yüksek piksel sensörleri etrafındaki momentum ve akıllı telefonlarda birden fazla kamera kullanımının arttığı görüldü. 2020 yılının ikinci yarısında görüntü sensörü pazarı için güçlü bir büyüme yolunu şekillendirmesi bekleniyor.

SAMSUNG GÖRÜNTÜ SENSÖRÜNDE ATAĞA KALKTI

Şubat 2020’de Samsung, endüstrinin en son nanocell teknolojisi ile üretilen ilk görüntü sensörü olan 180 megapiksel mobil görüntü sensörü “ISOCELL Bright HM1” i piyasaya sürdü. Mayıs ayında, dijital tek lens refleks (DSLR) düzeyinde ultra hızlı otomatik odaklama işlevlerini destekleyen 1,2 μm tabanlı 50 megapiksel mobil görüntü sensörü “ISOCELL GN1” i de tanıttı.

O zamandan beri, Samsung Electronics, Eylül ayında 0,7 μm piksele dayalı dört tip mobil görüntü sensörü ürününü tanıttı ve sektörde ilk kez ultra küçük bir görüntü sensörü serisi kurdu. Samsung Electronics ayrıca gelecekte 150 milyon, 250 milyon ve 600 milyon piksel mobil görüntü sensörünü piyasaya sürmeyi planlıyor.

Buna göre Samsung Electronics, bellek yongalarından sonra sistem yarı iletkenlerinde en iyi oyuncu olma hedefine ulaşmak için çalışmalarını görüntü sensörleri geliştirmeye yoğunlaştırıyor.

Exit mobile version