Samsung ISOCELL HP2 Kamera Sensörünü Tanıttı

Samsung, 200 MP kamera sensörü ISOCELL HP2'yi Galaxy S23 Ultra lansmanından önce tanıttı. Samsung ISOCELL HP2'nin yaklaşan Galaxy S23 Ultra amiral gemisi akıllı telefonda yer alması muhtemel.

Samsung ISOCELL HP2, 8K’ya kadar video çekebilen 200MP’lik bir sensördür. 16 pikseli bir araya getiren bir teknoloji olan Tetra2pixel ile birlikte gelir. Sensör 12,5 MP, 50 MP ve 200 MP görüntüler çekebilir. İşte detaylar.

Koreli elektronik şirketi Samsung, 200MP akıllı telefon görüntü sensörü Samsung ISOCELL HP2’yi resmen piyasaya sürdü. Sensör, amiral gemisi akıllı telefonlarda yer alacak şekilde tasarlandı.

Raporlar, bunun Samsung Galaxy S23 Ultra’da tanıtılabilecek sensörün aynısı olabileceğini öne sürüyor. Sensör, 50 MP’de HDR görüntüler veya 60 fps’de 4K HDR videolar çekmek için 16 piksele kadar gruplayabilir.

Samsung ISOCELL HP2 200MP Sensör Hakkında Açıklama

Sensör hakkında konuşan Samsung Electronics’in Sensör İş Ekibi Başkan Yardımcısı Joon-Sep Yim, “Samsung ISOCELL HP2, epik ayrıntılar için Samsung’un yüksek çözünürlüklü görüntü sensörü teknolojilerini ve en son bilgi birikimini kullanıyor. Liderliğimiz, sensörlerimizin piksel sayısının ve boyutunun ötesine geçmesine izin veren yenilikçi piksel teknolojilerinden gelmektedir. Genişleyen ultra yüksek çözünürlüklü sensör pazarında yeni ufuklar açmaya ve varlığımızı sağlamlaştırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sensörün Dikkat Çeken Özellikleri

Yetenekleri açısından, Samsung ISOCELL HP2, her biri 0,6um boyutunda 200 milyon piksele sahiptir. Sensör 1/1,3 inç olup, Samsung’a göre bugün piyasadaki çoğu 108MP akıllı telefon kamera sensörünün genel sensör boyutuna uygundur.

Şirketin Tetra2pixel piksel gruplama teknolojisi, sırasıyla 50MP görüntü çözünürlüğünde 1,2um piksel ve 12,5MP görüntü çözünürlüğünde 2,4um piksel için dört ve 16 pikseli bir araya getiren iki farklı piksel gruplama aşaması sunar. Sensör ayrıca, sensörü kırpmadan 30 fps’de 8K videolar çekmek için yaklaşık 33 MP’de piksel gruplamayı kullanır.

Samsung ayrıca, piksel başına elektron verimliliği kapasitesini artırmak için Dual Vertical Transfer Gate piksel teknolojisini de entegre etti.

Bu, gerçek dünyada pozlama oranlarının daha iyi kontrolü anlamına geliyor. Bu da hem parlak hem de düşük ışıkta daha iyi aydınlatma kontrolü anlamına geliyor. Otomatik odaklama, Samsung’un hem yatay hem de dikey desen değişikliklerini kontrol edebilen Super QPD teknolojisi tarafından kontrol edilir.

Şu andan itibaren, Samsung ISOCELL HP2 sensörünün yakında çıkacak olan Galaxy S23 Ultra akıllı telefonun birincil kamerasında yer alması muhtemel.

Bununla ilgili daha fazla ayrıntı, Samsung S23 Ultra önümüzdeki ay 1 Şubat’ta piyasaya sürüldüğünde ortaya çıkacaktır.

Exit mobile version