Samsung, İki Yerden Katlanabilen Telefon Patenti Aldı

Samsung, iki yerden üç kere katlanabilen bir telefon pantenti aldı. Rapordaki patente göre şirketin böyle bir cihaz çıkarmaya niyeti var. Bu patenti şirket, 2020 yılının Kasım ayında aldı ve patent dün karşımıza çıktı.

Yeni katlanabilir konsepti gerçekten etkileyici duruyor. Patent resimlerinde iki yerden katlanabilen tek ekranlı bir cihaz görüyoruz. Resimde cihazın herhangi bir ölçüsü yok ancak açık konumdayken mevcut Galaxy Z Fold 2 ile aynı boyutta olacağını tahmin ediyoruz.

Samsung yeni telefon patenti
Samsung yeni telefon patenti

İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy A22 ve A22 5G serisi piyasaya sürüldü


Samsung, iki yerden katlanabilen telefon patenti aldı

Resimlerle, ekranın iki yerden katlanmasını sağlayan iki adet menteşe görüyoruz. Menteşelerden biri, bildiğimiz Galaxy Z Fold 2 ve Galaxy Z Flip modellerinde olduğu gibi içe doğru katlayabileceğiz. Bunun yanında diğer menteşe dışa doğru katlanacak. Bu bize, mevcut Galaxy Fold 2’de bulunan gibi ek bir dış ekran ekleme ihtiyacını ortadan kaldırmak için dışa dönen bir ekran kullanan Huawei Mate XS’i hatırlatıyor.

Katlanabilir panel, iki menteşe ile birbirine bağlanan eşit büyüklükte üç alana bölünmüş. Ekranın menteşe mekanizmalarından birinin arkasında mekanizma tamamen kapalıyken devreye girecek bazı sensörlere sahip başka bir kamera var gibi duruyor.

Aynı zamanda arka tarafta üçlü kamera sistemini görüyoruz. Ekranın yanında bir hoparlör ızgarası ve bir USB-C bağlantı noktası var. Patent görselleri, ekranın menteşelerinin istediğiniz açıya ayarlayabileceğinizi gösteriyor. Ayrıca telefona veya tablete masaüstü benzeri bir deneyim getiren DeX moduna da sahip olacak.

Yeni patentteki modeli, hem içe hem dışa doğru katlayabileceksiniz

Telefonun arka kısmının ortasında da kablosuz şarj özelliği olacak. Bu tasarımın getirdiği olanaklar oldukça geniş. Katlandığında normal bir akıllı telefon cep telefonu deneyimine sahip olabilirsiniz. Ek olarak ekranı tamamen açarak mini tablet gibi de kullanabilirsiniz.

Samsung yeni telefon patenti

Elbette bu tasarımın telefonun kalınlığını daha da artıracağı gibi bazı dezavantajlar olacağını da tahmin ediyoruz.  Fakat cihazın gerçekten üretime geçeceği bile henüz belli değil. Bu tasarımın, gelecek yıl Samsung Galaxy Z Fold Tab ile karşımıza gelme ihtimali var. Ancak kesin bir bilgimiz yok.

Exit mobile version