Samsung Gear Fit2 Pro İnceleme

4K televizyonlar, akıllı telefonlar ve dokunmatik ekranlı buzdolapları da satan Samsung”un, giyilebilir fitnes cihazları alanında süren çabaları, zorlukla giden bir yan uğraştı. Aktivite  izleyicileri ile akıllı saatleri bir araya getirmek için yıllarını harcadıktan sonra elektronik devi, yalnızca Gear olarak adlandırılan sadece fitnese yönelik serisine odaklanmaya karar verdi.

Samsung, en yeni ürününü duyurdu, Gear Fit2 Pro – Fitbit’in en iyisi ile bir rekabet içinde olduğunu hissettiğimiz Samsung Gear Fit 2’nin yükseltilmiş bir sürümü bu. Dahili GPS, Spotify yayınını alma özelliği ve suya dayanıklı bir tasarım ile Gear Fit2 Pro, önceki sürümü bu kadar harika yapan nokta üzerinde genişlemekte. Ancak gittikçe daha kalabalıklaşan bir fitnes takip cihazları alanında, bunun için 780 TL vermeye ve bunu da bileğe takmaya değer mi? Gear Fit2 Pro incelememiz bir çok soruya cevap bulmak için gerçekleştirildi.

 

Kutudan çıkanlar
Kare bir kutu ile paketlenmiş olan Samsung’un Gear Fit2 Pro”su, her ikisi ile de gelen Fitbit’in İonic”inden farklı olarak, ya büyük ya da küçük bir kayış ile birlikte geliyor. Saat yüzü ve kayışa ek olarak giyilebilir cihaz, kullanım talimatlarının yanı sıra aynı zamanda kendi benzersiz şarj istasyonu ile birlikte standart olarak geliyor. Cihazımız zaten küçük bir şarjla geliyor, onu kullanmaya başlamak için gereken tek şey, Bluetooth yoluyla bandı akıllı telefonumuzla senkronize etmek ve Gear Fit uygulamasını indirmektir.

 

Zarif, tanıdık tasarım
Gear Fit 2 ile tasarım olarak neredeyse aynıyken, Pro iki farklı renk kombinasyonunda (siyah/kırmızı veya siyah/siyah) gelen yeni bir elastomer kayışa sahip. Taktığınız renge ve iş kıyafeti ve günlük kıyafet giyip giymemenize bağlı olarak, çok şık bir görünüm kazandırıyor.

Gear Fit2 Pro ayrıca son derece rahat. Elastomer üzerine oluşturulmuş pek çok fitnes cihazı gibi, kayışın hafifliği gün boyunca fark edilmeden bilekte kalmasına izin veriyor, yalnızca varlığını titreşirken veya bildirimde bulunurken farkediyorsunuz. Gear Fit2 Pro’yu ince bilekli birinin takmasının biraz garip duracağına işaret etmek gerekir. 

önceki sürümden farklı olarak Gear Fit2 Pro, 50 metreye kadar suya dayanıklı, yani kullanıcılar havuza veya duşa girerken çıkarmak zorunda değiller. 
Fitnes istatistikleri parmak uçlarınızda…

 

Gear Fit2 Pro, geniş bir egzersizl yelpazesini ve normal günlük aktiviteleri izleyebilirken (yeni bir su geçirmez tasarıma ve müzik çalma ve saklama özelliğine sahip olsa da) nispeten küçük bir pakette çok sayıda özellik sunuyor. İzleyiciye hızlı bir bakışla dört önemli veriyi sağlarken (günlük atılan adımlar, yakılan kaloriler, merdiven çıkma ve kalp atış hızı) – sağa doğru kaydırma ile bir kullanıcının günlük aktivitesinin anlık görüntüsüne derinlemesine girebilirsiniz. Bu, bir kullanıcının günlük istatistiklerine hızlı bir bakış sağlayan Fitbit’in Blaze veya Ionic fitnes izleyicileriyle olan deneyimlerden çok farklı değil.
Şüphesiz, en iyi tasarım güncellemesi Gear Fit2 Pro’nun 50 metreye kadar su direncine sahip olması.

Standart veri takibine ek olarak Samsung, giyim markası Under Armour ile de, cihazı kullananlara günlük diyet kayıtlarını tutma olanağı sağlarken, koşu ve yüzme verilerini de doğru bir şekilde izleyebilen uygulamalar için bir ekip oluşturdu. Bu uygulamalar arasında, kullanıcıların uyku döngüleri ve günlük diyet bilgilerini izlemesine yardımcı olan UA Record ile birlikte, sırasıyla koşu haritası ve beslenme planlaması sağlayan MapMyRun ve MyFitnessPal de bulunuyor.

 

Sağlık profilleri üzerinde ciddi bir etki yaratmayı veya formlarını artırmayı umut eden herkes için Samsung’un Gear Fit2 Pro”su, yalnızca o anki gelişmeleri izlemek için değil, aynı zamanda hedeflerin üstünde kalmak için de gerekli araçları sağlıyor. İnsanların sağlıklı ve fit olmasını sağlayacak şekilde tasarlanmış ekosistemin reddi söz konusu değil. 

Samsung Gear Fit2 Pro Fiyatı: 780 TL

Artıları: 
–    Kolay dolaşma arayüzü 
–    Suya dayanıklılık
–    Hatalı ekrandan kaçınmak için su kilidi modu
–    Spotify”ı kullanabilmesi ve 500 kadar şarkıyı saklaması
–    Under Armour fitnes izlemesi hoş bir yenilik

Eksileri:
–    iOS ve Apple Music desteği henüz yok
–    İnce bilekliler için biraz büyük

Exit mobile version