Samsung Galaxy X: Bükülebilir ekran tasarımı, çıkış tarihi ve fiyatı

“Galaxy X” olarak adlandırılacağı söylenen telefonun yapımı için yıllardır yürütülüyor çalışmalar. Telefon içe mi bükülecek, yoksa dışa mı kıvrılacak, akıllı telefon boyutlarında mı olacak yoksa tablet gibi mi (ya da her ikisi mi), düz ve bükülemez akıllı telefon modelinde karar kılan takipçi kitlesinin dikkatini cezp edebilecek mi türünden bir çok soru bulunuyor akıllarda.

Bunlardan daha da önemli bir başka soru var, o da; Samsung”un bükülebilir telefonu ne zaman çıkacak? Yakında çıkacağına dair her söylenti, hayal kırıklığıyla sonuçlanmıştı.

Ama bu durum değişmek üzere. Samsung Eylül ayında yaptığı bir açıklamada Galaxy Note markası altında yeni bükülebilir telefonunu 2018 yılı içerisinde çıkarmayı tasarladığını belirtmişti.

İşte yeni Galaxy X”e dair bugüne değin edindiğimiz bilgiler.

Tasarım

Galaxy X”in tasarımı ile ilgili yapılan söylentiler çelişkili olduğu için, nihai modelle ilgili kesin bir fikir yürütmek çok sağlıklı olmaz.

Bir Samsung yöneticisinin 2014 yılında yaptığı açıklamada firmanın, yarı bükülebilir bir model üzerinde çalıştığı ifade edilmişti. O zamanlar yeni modelin 2015″te çıkacağı belirtilmişti.

2016 yılında çıkan yeni bir söylenti, telefonun eski açılır kapaklı modeller gibi bükülebilir olacağını iddia ediyordu. Patente göre telefonunun ortasında bulunan menteşe sayesinde model, tek yönlü olarak bükülebiliyordu. Aynı zamanda arka yüzünde de bir kamera bulunuyordu.

Kısa bir süre sonra çıkan bir başka patentte ise, eksen boyunca uzanan birden fazla eğimli, dalgalı bir tasarıma işaret ediliyordu. Bir önceki patentle benzerlik arz eden bir bükülme şekli mevcut olmakla birlikte, daha esnek bir yapıyı yansıtıyordu.

GalaxyClub“ın tahminde bulunduğu bir diğer tasarım ise, modelin Galaxy S8″e benzeyecek olmakla birlikte, biraz daha büyük olacağı şeklindeydi. Başka bir rivayette, yeni modelin bir çok cihazdan daha ince olacağı, zira aksi takdirde katlanması halinde cebe sığdırmanın zor olacağı belirtiliyordu.

Diğer bir tasarım modeli yeni bükülebilir modelin çift yüzlü ekrana sahip olacağı yönündeydi. Fakat bu tip bir tasarımda cihazı elinizde tutarken ekran üzerindeki yazılım araçlarına dokunmadan tutmak oldukça zor olsa gerek.

Bunun haricinde Galaxy X”in tüm çerçeveleri ortadan kaldırarak bütünsel bir ekrana sahip olacağına dair bir beklenti de var. Aynı zamanda Galaxy Note serisi içerisinde sınıflandırılıyor olması, beraberinde bir de S Pen kaleminin olacağına işaret ediyor gibi.

Teknik özellikler

Söylentiler daha çok Samsung”un yeni Galaxy X modelinin Snapdragon 845 çipi gibi son teknoloji donanım içereceği noktasında yoğunlaşıyor. Fakat tabii Samsung”un bu konuda yaptığı herhangi bir açıklama yok.

Eğer Galaxy Note 9″da ekran içerisinde yerleştirilmiş bir parmak izi okuyucusu olacağına dair söylentiler doğru çıkarsa, bu tip bir özelliğin Galaxy X”te de olacağı öngörüsünde bulunmak yerinde olacaktır.

çıkış tarihi ve fiyat

Samsung mobil başkanı DJ Koh, Galaxy X üzerinde çalışmaların devam ettiğini ve 2018 yılında çıkması ihtimalinin yüksek olduğunu söylemişti. Bu açıklamadan sonra telefonun 2018 “Mobile World Congress” fuarında, şubat ayında çıkacağına dair yorumlar yapıldı.

Fiyat noktasında kesin bir şey söylemek mümkün olmamakla birlikte, Galaxy Note 8″in fiyatları 929 dolardan başladığına göre, yeni modelin 1.000$”dan daha fazla olacağını düşünebiliriz. 

Exit mobile version