Samsung Galaxy Watch 3 EKG özelliği 31 ülkeye geliyor

Samsung Galaxy Watch 3 ve Active 2 için, Sağlık Monitörü uygulamasını 28 Avrupa ülkesi de dahil olmak üzere 31 yeni ülkeye genişletiyor. Bu ülkelerdeki insanlar uygulamayı elektrokardiyogram (EKG) ve kan basıncı ölçümleri almak için Galaxy Watch 3 veya Galaxy Active 2 akıllı saat ile kullanabilecek.

SAMSUNG UYGULAMANIN AVRUPA’DAKİ DÜZENLEMELERE UYGUNLUĞUNU AYARLADI

Samsung, uygulamaya Aralık ayında CE işareti verildiğini, bu da uygulamanın Avrupa’daki geçerli düzenlemelere uygun olduğunu açıkladı. Ayrıca Avrupa Ekonomik Alanı’nda sunulabileceği anlamına geldiğini söyledi.

Samsung Display 90Hz OLED ekran tanıtacak

İŞTE SAMSUNG GALAXY WATCH 3 İÇİN UYGULAMAYI ALACAK ÜLKELER

Yakında uygulamayı alabilecek olan Avrupa ülkelerinin tam listesi: Avusturya, Belçika, Bulgaristan, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Estonya, Finlandiya, Fransa, Almanya, Yunanistan, Macaristan, İzlanda, İrlanda, İtalya, Letonya, Litvanya, Hollanda, Norveç, Polonya, Portekiz, Romanya, Slovakya, Slovenya, İspanya, İsveç, İsviçre ve Birleşik Krallık. Ayrıca yakında Şili, Endonezya ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde de satışa sunulacak.

GALAXY WATCH 3 İÇİN GELEN EKG ÖZELLİĞİ NE İŞE YARIYOR?

EKG veya kan basıncı ölçümü alabilmek için, Samsung Health Monitor uygulamasının Galaxy akıllı telefonunuzda ve Galaxy Watch 3 veya Galaxy Active 2’de yüklü olması gerekir. Samsung, özellikleri etkinleştiren uygulama güncellemesinin başlayacağını söylüyor. Şirket, kullanılabilirliğin “pazara ve operatöre göre değişiklik gösterebileceğini” belirtmesine rağmen 4 Şubat’ta kullanıma sunuluyor.

Apple, 2018’de Apple Watch Series 4 ile EKG alma özelliğini sundu, ancak Apple Watch hala doğal olarak kan basıncını izleyemiyor.

Exit mobile version