Samsung Galaxy S21 Ultra OLED ekranına sahip ilk telefonu

Samsung en son amiral gemisi olan Galaxy S21 Ultra, Samsung Display’in güç açısından verimli yeni OLED panellerine sahip ilk telefonu. Samsung, bir basın bülteninde, yeni ekranın “yeni geliştirilmiş organik malzeme” sayesinde yüzde 16 daha az güç tükettiğini söylüyor.

SAMSUNG GALAXY S21 ULTRA MÜKEMMEL PİL ÖMRÜNE SAHİP

Samsung, “Başka bir deyişle,” diye açıklıyor. Teknoloji “OLED panellerinin daha az güç tüketirken daha parlak ışık oluşturup pil ömrünü uzatan” anlamına geliyor. Bir akıllı telefonun ekranı tipik olarak güce en aç bileşenlerinden biridir. Bu nedenle buradaki verimlilik kazanımları, cihazın genel pil ömrü üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir. İncelemede, S21 Ultra’nın “tam bir günün ötesinde” süren mükemmel bir pil ömrüne sahip olduğu belirtildi.

Samsung Galaxy S21 4G, Bluetooth SIG’de görünüyor

NOTE 20 ULTRA’YA GÖRE DAHA İYİ

Samsung, S21 Ultra’nın LTPO (diğer adıyla Düşük Sıcaklıklı Polikristalin Oksit) ekran kullandığını doğruladı. Ancak bunu yapan ilk Samsung telefonları değil. Elec, geçen yıl Samsung Galaxy Note 20 Ultra’nın da Samsung’un HOP (Hibrit Oksit ve Polikristalin silikon) olarak markaladığı LTPO ekran panellerini kullandığını bildirdi. Ancak bu haftaki duyuru, S21 Ultra’nın daha verimli panelleri kullanan “ilk” olduğunu söylüyor. Samsung Display’in teknolojiyi Note 20 Ultra’ya kıyasla daha da geliştirdiğini gösteriyor.

Akıllı telefonlarda görünmeden önce, akıllı saatlerde LTPO ekranlar kullanılıyordu. Elec, Apple Watch Series 4’ün LG tarafından üretilen bir LTPO ekrana sahip olduğunu ve Samsung Galaxy Watch Active 2’nin Samsung Display tarafından üretilen bir LTPO ekran kullandığını belirtti.

APPLE iPHONE’LAR İÇİN SAMSUNG DISPLAY EKRANLARINI KULLANABİLİR

Raporlar doğruysa, Apple’ın bir sonraki amiral gemisi iPhone’ları yakında Samsung Display’in enerji açısından verimli panel teknolojisinden faydalanabilir. Bu yılın başlarında The Elec, Güney Koreli şirketin Apple’ın 2021 iPhone’ları için LTPO panelleri tedarik etmek üzere sırada olduğunu bildirdi. Rapora göre Apple, yılın ikinci yarısında dört iPhone’unun ikisinde 120Hz LTPO OLED ekranlar kullanırken, diğer ikisinde daha geleneksel OLED paneller kullanılacak.

Exit mobile version