Samsung Galaxy S21 Ultra 5G İnceleme

Samsung’un 2021 yılını önemli ölçüde etkileyen yeni Samsung Galaxy S21 akıllı telefon ailesi yakın bir zamanda tanıtıldı. Farklı beklentilere sahip kullanıcılar için düşünülen üç farklı model arasında Galaxy S21, Galaxy S21 Plus ve sizlerle incelemesini paylaşacağımız Galaxy S21 Ultra 5G bulunuyor. Amiral gemisi pazarında rakipleri arasında oldukça iddialı özellikler sunan bu akıllı telefona dilerseniz yakından bakalım.

Samsung’un Galaxy S21 Ultra 5G modelinde yekpare kasa tasarımının kullanıldığını ve gerçekten göze hitap ettiğini söylemeliyiz. Bununla beraber, Galaxy Ultra 5G bekleyeceğiniz üzere büyük bir telefon… Arka kamera bölmesinin hatlarıyla birleştiğinde blok içinde blok yerleştirilmiş görünen bu köşeli kutu gibi yapısını gayet özgün bulduğumuzu söyleyebiliriz. Siyah, mor ve gümüş olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle sunulan bu modelde arka kapak yüzeyinin mat olması sayesinde parmak izi oluşmuyor. Koruma kaplaması olarak önde ve arkada Gorilla Glass Victus’un bulunduğunu da ekleyince, Samsung’un bugüne kadarki en sağlam modellerden biri olduğu anlaşılıyor.

Samsung Galaxy A52 ve Galaxy A72 Tanıtıldı

Telefonun teknik özelliklerine baktığımızda Samsung’un Snapdragon 888 ve Exynos 2100 işlemcili modellerini farklı bölgelerde satışa sunduğunu görüyoruz. Ülkemizde satılan Galaxy S21 Ultra 5G modellerinde Exynos 2100 modeli işlemci kullanılıyor ve Samsung bu noktada hem telefonun döviz cinsinden fiyatını uygun seviyede tutabilirken, aynı zamanda pil performansı odaklı bir yonga setini tüketicilerle buluşturuyor. 12 GB RAM veya 16 GB RAM seçeneklerinin bulunduğu bu modelde 128 GB ile 512 GB arasında farklı depolama kapasitesine sahip seçenekler sunuluyor.

Ekran tarafında Samsung’un elindekinin en iyisini kullanmaktan çekinmediğini görüyoruz. Dynamic AMOLED 2X panele sahip bu telefonun ekran yenileme hızı 120 Hz olmakla beraber, dinamik ekran tazeleme hızı sayesinde 10 Hz ile 120 Hz arasında, uygulamanın türüne göre anlık ekran tazeleme hızı değişikliğini otomatik olarak yapmak mümkün. Bu da pil performansını ciddi ölçüde pozitif etkileyen bir detay. Ekran çözünürlüğünün 1440 x 3200 piksel olduğunu da ilave edelim.

Samsung Galaxy S21 Ultra 5G’nin kamera özelliklerine değinelim biraz da… Ana kameramız 108 MP geniş açı lensi ve OIS desteğiyle beraber geliyor. İkinci kamera 10 MP çözünürlükte, 240 mm periskop telefoto lens özelliğini taşıyor ve 10X optik zoom desteğine sahip. Üçüncü kamera yine 10 MP çözünürlüğe sahip telefoto lensi ve 3X optik zoom desteğini bünyesinde barındırıyor. Son olarak 12 MP ultra geniş açı lensiyle beraber set tamamlanıyor ve eşine az rastlanır türden bir kamera performansına sahip oluyorsunuz.

Peki, bunca kamera ne işe yarıyor olmalı? Bu telefonla 8K çözünürlükte 24 fps video kaydı yapılabiliyor. Ayrıca 4K 60 fps video kaydına ilaveten stereo ses kaydı ve HDR10+ görüntü desteğiyle mükemmel sonuçlar alınıyor. Zira ön kamera da daha azını sunmuyor ve 40 MP çözünürlükte 4K 60 fps video kaydı yapabiliyor.

Sonuç olarak 5000 mAh pil gücüne sahip ve Samsung’un bugüne kadar sunduğu en iyi ekran ve kameralarla donatılmış bu modelin, profesyonel kullanıcıların elinde mükemmel işler başaracağını düşünüyoruz.

 

Exit mobile version