Samsung Galaxy S21 FE İşlemcisi Belli Oldu

Samsung Galaxy S21 FE, geçtiğimiz günlerde bazı sızıntılarını duyduğumuz bir modeldi. Şimdi ise Geekbench adlı sitede ortaya çıktı. Akıllı telefonun bazı özelliklerini buradan öğrendik. İşte diğer detaylar!

Galaxy S21 FE’nin bir varyantı olduğunu düşündüğümüz SM-G990B, Geekbench 5 tek çekirdekli skorunda 381 puan aldı. Bunun yanında çok çekirdekli skoru 1.917 oldu. Listeye göre telefon, Qualcomm Snapdragon 888 yonga setinin kod adı olan “Lahaina”dan güç alacak. Yani Snapdragon 888 ile gelmesini bekliyoruz.


İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy F52 5G çıktı


Samsung Galaxy S21 FE özellikleri 

Söz konusu model 6GB RAM ve en az 128 GB depolama alanına sahip olacak. Bu bilgileri daha önceki sızıntılardan da biliyorduk. Kutudan ise Android 11 ile çıkacağı bilgiler arasında yer alıyor.

Galaxy S21’in bu versiyonunun, 1080 x 2400 çözünürlüğe ve 120Hz yenileme hızına sahip 6,4 inçlik bir Super AMOLED Plus paneli ile gelmesini bekliyoruz. Muhtemelen ortalanmış bir delikli ekranda 32MP selfie kamerasına sahip olacak. Arkasında ise üçlü bir kamera kurulumuna sahip olacak. Ancak teknik özellikler şimdilik belli değil.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Telefon büyük olasılıkla 4.500 mAh pil ile gelecek. ABD’de Gri, Açık Yeşil, Açık Mor ve Beyaz tonlarda satışa çıkacağı da iddialar arasında yer alıyor. Ayrıca model, birinci sınıf bir Android akıllı telefonun tüm özelliklerine sahip gibi duruyor.

Galaxy S21 FE ne zaman çıkacak?

Telefonun Temmuz ayında üretime gireceği ve muhtemelen Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip ile birlikte 19 Ağustos’ta karşımıza çıkacağını düşünüyoruz. Aynı ayın sonuna doğru bu model piyasaya çıkacak.

Henüz fiyatı bilmiyoruz, ancak geçen yılki Galaxy S20 FE’nin piyasaya sürüldüğünde 699 dolar olduğu göz önüne alındığında, halefinin benzer bir fiyat skalasında olacağını varsayabiliriz. Samsung, Galaxy S21 serisiyle aynı fiyatlandırma stratejisini izlerse, daha düşük maliyetli olabilir. Fakat ülkemize geldiğinde bu fiyata vergilerin de eklendiğini hatırlatalım.

Exit mobile version