Samsung Galaxy S21 FE Fiyatı Sızdı! Daha Ucuz Olacak

Samsung Galaxy S21 FE hakkında gün geçtikçe daha fazla bilgi öğreniyoruz. Şimdi de telefonun fiyatı Güney Koreli bir site tarafından sızdı. Bilgilere göre yeni S21 FE modeli, eski S20 FE modelinden daha ucuz bir fiyatla gelecek. İşte fiyatı!

Samsung‘un fiyat stratejilerine baktığımızda bu bilgi çok da şaşırtıcı değil. Çünkü şirket, yeni bir model çıkardığı zaman bunu eskisinden biraz daha ucuz fiyata sunuyor. Böylece daha fazla satış yapmasına olanak sağlıyor. Bu strateji satışlara yardımcı oluyor. Fakat şirketin istediği kadar değil.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Samsung Galaxy S21 FE Görüntüleri Ortaya Çıktı


Samsung Galaxy S21 FE fiyatı önceki modelden daha ucuz olacak

S20 FE, çıktığında Kore’de 810 dolar civarında bir fiyata sahipti. Şimdiki fiyatı ise ABD bölgesinde 700 dolar kadar ediyor. Bugünün raporuna göre, yeni S21 FE modeli 630 ile 720 dolar arasında bir fiyata sahip olacak. Aynı zamanda raporlara göre, dünya çapında bu fiyatın önceki modelden daha düşük olmasını bekliyoruz.

Satışları artırmak için Güney Koreli devin Galaxy S21 FE’yi bir tür Note 20 halefi olarak karşımıza çıkaracağı da söylentiler arasında. Ancak en önemlisi, düşük fiyatlı olacağı söylentisi doğruysa S21 FE mevcut en ucuz amiral gemisi akıllı telefonlardan biri olacak. Ek olarak buna en üst segment özelliklerini de katınca bu telefonun yılın en iyi telefonlarından biri olma şansı mevcut.

Samsung Galaxy S21 FE sızan görüntüleri
Samsung Galaxy S21 FE sızan görüntüleri

Finansal olarak daha düşük fiyatı, özellikle cihazın bir Note alternatifi olacağını göz önüne aldığımızda, şirket için bir darbe olabilir. Ancak görünüşe göre şirket, Çinli rakipleriyle rekabet etmek için buna razı.

Raporda ayrıca Galaxy S20 FE’nin Kuzey Amerika ve Güneydoğu Asya’da oldukça popüler olduğu ve Ekim 2020’de piyasaya sürüldükten sonraki bir ay içinde 2 milyon adet sattığı bilgisi de yer alıyor.

Galaxy S21 FE ne zaman gelecek?

Şirketin Galaxy S21 FE modelini Ağustos ayında tanıtacağı ve aynı ayın sonuna doğru piyasaya süreceği iddialar arasında. Bu modelin yanında bir de Galaxy Z Fold 3 ve Z Flip 3 tanıtımını bekliyoruz.

Samsung Z Flip 3

Samsung Galaxy S21 FE özellikleri

Özelliklere gelince, telefon muhtemelen Galaxy S21’in temel özelliklerini devralacak.  Bu da benzer tasarım ve özellikleri bekleyebileceğimiz anlamına geliyor. Raporlara göre, 120Hz 6,4 inç delikli ekrana sahip olacak. 6GB veya 8GB RAM ve 128GB veya 256GB depolama alanı seçenekleri ile gelecek. Ayrıca Qualcomm Snapdragon 888 işlemcisinden güç alacak. Bunların yanında bir de 4.500 mAh bataryaya sahip olacak ve Android 11 ile kutudan çıkacak. Kamera kısmında ise 32MP selfie kamerası ve özellikleri bilinmeyen üç kamera bekliyoruz.

Exit mobile version