Samsung Galaxy On7 Prime inceleme

Galaxy On7 Prime, 167g ağırlığında bir telefon. Siyah ve altın olmak üzere iki renk seçeneği ile satışa sunuluyor. Sade bir tasarıma sahip olan modelin ön kısmında alt tarafta ana ekran tuşu yer alırken üst kısma logo yerleştirilmiş. Cihazın güvenliği için Samsung bu modelde parmak izi okuyucuyu kullanmış. Ana ekran tuşu aynı zamanda parmak izi de okuyor. Okuyucu ön kısımda olduğundan kullanımı da kolay oluyor.  Telefonun arka kısmında ise kamera ile hemen yanında flaş yer alıyor. Bunlar arka kapakta herhangi bir çıkıntıya yol açmıyorlar.

Ekran
Galaxy On7 Prime”ın inç başına 401 piksele sahip olan ekranı standart olarak 5.5 inç boyutunda. Ekran Corning Gorilla Glass 4 korumasına da sahip. çözünürlüğü 1080×1920 Full HD. Cihaz 73,3 ekran gövde oranına sahipken, son zamanların trendi olan suya ve toza dayanıklılık özelliği bulunmuyor. Ekran teknolojisinde alıştığımız Super AMOLED yerine de TFT LCD panel kullanılmış. 

 


Performans
Galaxy On7 Prime”da sekiz çekirdekli bir işlemci kullanılmış. Bunun yanı sıra 3GB RAM ve 32GB dahili belleği bulunuyor. Depolama alanı microSD bellek kartları ile 128GB”a kadar çıkarılabiliyor. Telefon Android 6.0.1 (Marshmallow) yüklü olarak geliyor. Herkes Android 8.0 Oreo”yu beklerken Galaxy On7 Prime”ın Android 6.0.1″i kullanması eksi hanesine yazılabilir.

Kamera
Galaxy On7 Prime”ın arka kamerası 13 megapiksel çözünürlüğe sahip, diyafram değeri ise f/1.9. Selfie için kullanılan ön kamera ise 8 megapiksellik. Cihaz 1080p kalitesinde video da çekebiliyor. Düşük ışık çekimlerinde segmentine göre oldukça başarılı sonuçlar veriyor.
Yeni model, bu segmentteki bir cihazda bulunması gereken pek çok özelliğe sahip. Ancak sorunsuzca oyun oynamak, daha iyi fotoğraflar çekmek veya yoğun kullanım için daha üst modellere bakmak lazım. 

Bağlantı için cihazda, son dönemde yaygınlaşmaya başlayan USB Type-C yerine mikro USB 2.0 tercihi yapılmış. Pilinin kapasitesi ise 3,300 mAh.

Samsung Galaxy On7 Prime Fiyat: 1,449 TL

Artıları:
•    Uygun fiyatı
•    Parmak izi sensörü
•    Pil ömrü

Eksileri:
•    Android 6.0.1 (Marshmallow)

Exit mobile version