Samsung Galaxy Note 10+ İnceleme

Yzn: Cem Kıvırcık

Samsung amiral gemisi Galaxy Note 10+ ile fotoğraf ve video konusunda “Nerede kalmıştık?” diyor adeta. Birkaç haftalığına da olsa deneyimleme şansı bulduğum telefonun öncelikle mükemmel tasarımıyla dikkat çektiğini söylemeliyim.

Bu yıl Galaxy Note serisinde iki ayrı ürün piyasaya çıkartan Samsung, düz Galaxy Note 10’da üç, Galaxy Note 10+’da ise dört algılayıcı ve lens kullanmış. Galaxy Note 10+’ın arka kameraları şöyle sıralanıyor: Ultra Geniş 13 mm (123 derece) 16 MP f/2,2 – Geniş açı 26 mm (77 derece) 12 MP “Dual Pixel Autofocus ve OIS özellikli” f/1,5 ve f/2,4 – Telefoto 52 mm (45 derece) 12 MP “Phase Detection Autofocus ve OIS özellikli” f/2,1 – ToF Derinlik algılayıcı – VGA (72 derece) f/1,4.

Üstün özelliklerle donatılmış telefon fotoğraf konusunda da inanılmaz “hızlı” ve çok önemli ayrıcalıklara sahip. Birçok telefonda bulunmayan 12-13 mm eşitliğindeki geniş açı lens, özellikle panoramik manzara ve dar iç mekanlarda fotoğraf çekenlerin hayatlarını kolaylaştırıyor. Açıkçası ben en çok bu “ultranın da ultrası” hale getirilmiş olan geniş açı lensin sunmuş olduğu 123 derecelik muhteşem açıya bayıldım. Özellikle bu tür lens kullanımlarında sıkça yaşanan “distortion” (biçim bozulması) sorunlarının kontrol altına alınmış olduğunu görmek beni mutlu etti diyebilirim.

Telefonun bir başka önemli özelliği olan Gece Modu konusunda söyleyeceğim “iyi ama çok daha iyi olabilir”… Mavi ışık denilen alacakaranlıkta daha başarılı sonuçlar üretirken, ışığın gitgide düşmesiyle detayların kaybolduğunu ve kumlanmanın arttığını gözlemledim. Netleme konusunda herhangi bir kararsızlık söz konusu değil ancak, düşük ışık performansında daha gidilecek yol olduğuna inanıyorum.

Ancak belirtmem gereken çok önemli bir şey var. Bu konuda özçekim yapmaktan hoşlananları, özellikle bunu düşük ışık ortamlarında yapanları yakından ilgilendiriyor. Samsung Galaxy Note 10+ ön kamerada da gece modunu kullanmanıza izin veriyor. Elbette bu durum sizi flaş açmaktan ve bu flaşın verdiği yoğun ışık patlaması yüzünden göz altı torbalarınızla paylaşım yapmaktan uzak tutuyor. Cinselci bir yaklaşımda bulunmak istemem ama çok zarif bir tasarıma da sahip olan bu telefonun sırf bu nedenle bile birçok kadın teknoloji tutkunu tarafından tercih edileceği kanaatindeyim.

Time of Flight (ToF) derinlik algılayıcı odaklama gerçekte güzel iş çıkartıyor. “Derin Odak” özelliği 3 Boyutlu Derinlik Kamerası aracılığı ile kullanıcının çevre haritasını çıkarıyor ve gelişmiş bir 3 boyutlu tanımlama yaratıyor. Bu özellik bir nesnenin derinlik ölçümünü yapabiliyor ve 3 boyutlu haritalama işlemini mümkün kılıyor. Dolayısıyla fotoğrafını çektiğiniz model, ya da nesnenin arka plandan kopması için gereken “bokeh” alanı efsanevi diyebileceğim bir kalitede oluşuyor. Özellikle “arkası bulanık olsun” diyenler bu ürünün performansını gördüklerinde “yok artık” diyeceklerdir.

Sonuç olarak, Samsung Galaxy Note 10+ fotoğraf ve video yetenekleri çok iyi olan bir telefon, burada bir tereddüt yok. Ancak sadece fotoğraf ve video odaklı bir telefon olarak tanımlamak, Galaxy Note 10+’a haksızlık olacaktır. İş insanlarının ihtiyaçlarına yanıt veren, yaratıcı çalışmalara ilham veren, hızlı, kararlı ve tasarımıyla üst düzey bir akıllı telefon. Bütçesi uygun olan ve “en iyi”ye sahip olmak isteyenler için ideal…

Exit mobile version