Samsung Galaxy Fit 2 Güncelleme Aldı

Samsung Galaxy Fit 2, en son ürün yazılımı güncellemesi aracılığıyla kamera deklanşör kontrolü ve daha fazlası için destek ekledi.

Samsung Galaxy Fit 2 sürpriz bir şekilde güncelleme aldı. Samsung, cihazlarını destekleme konusunda eski görünümünü tamamen değiştirmiş görünüyor. Şirket, akıllı telefonları ve tabletleri için uzun süreli yazılım desteği sağlama konusundaki kamu taahhüdüyle Google’ı geride bıraktığı için büyük övgü aldı. Örneğin; en son Galaxy S22, dört yıllık büyük Android yükseltmeleri alacak. Ancak bu vaatler çoğunlukla Samsung’un en yeni akıllı telefonlarına odaklandı. Diğer markaların birçok muadilinden daha fazla destek alsalar da, eski telefon modelleri fazla ilgi görmüyor.

Giyilebilir cihazlar söz konusu olduğunda ise şirket, özellikle Galaxy Watch serisinin dışındaki cihazlar için daha az tutarlı. Bu nedenle Samsung’un yaşlanan Galaxy Fit 2’ye sessizce bir güncelleme yayınlayarak nispeten eski fitness grubuna alışılmış iki yıllık süre ömrünü uzatan bazı yeni özellikler vermesi şaşırtıcı oldu.

Samsung Galaxy Fit 2 Klasik Spor Aksesuarı

Akıllı saatler o kadar yaygın hale geldi ki, özel fitness takipçilerinin var olmak için daha az nedeni varmış gibi görünüyor. Bu tüketiciler muhtemelen bileklerine daha basit ve daha az göze çarpan bir bant takmaktan memnun olacaklar. Muhtemelen karşı tarafta, her iki dünyanın da en iyisinin tadını çıkarmalarını sağlayacak.

Yine de, son yıllarda fitness grupları arka plana itilmiş gibi görünüyor. Galaxy Fit 2 sahipleri de aynı şekilde hissetmiş olabilir. 2020’de piyasaya sürülen özel fitness takipçisi, aktif kullanıcıların istediği ancak akıllı özelliklerle aşırıya kaçmadığı temel özelliklere sahipti. Cihazda elleri düzenli olarak yıkamak için bir hatırlatma içeriğinin yer alıyor. Bu özellik pandeminin ilk yılında özellikle yararlı olan bir şeydi. Giyilebilir cihazlar çoğunlukla aktivite takibi, uyku takibi, eşleştirilmiş bir akıllı telefondan gelen bildirimler ve müzik kontrolüne odaklandı.

Akıllı Saatte Güncelleme için Alan Mevcut

Galaxy Fit 2’nin akıllı özelliklerini “temel” olarak adlandırmak, yetersiz kalır. Kesinlikle iyileştirme için yer vardır. Neyse ki, Samsung bu isteklerin en azından bir kısmını duymuş ve giyilebilir cihaza beklenmedik bir güncelleme zorlamış gibi görünüyor. Çok fazla bir şey içermiyor. Ancak iki yıllık cihazlara yeni özellikler eklemiş olması, belki de değişiklik listesinden daha önemli.

Bu listenin başında, cihaz Android 7.0 ve sonraki bir sürümünü çalıştıran bir Samsung Galaxy modeli olduğu için; Galaxy Fit 2’yi bir akıllı telefonun kamerası için bir kontrol olarak kullanma özelliği de yer alıyor. Bu özellik, Galaxy Watch ailesinin bir parçası olmadan önce ilk olarak Galaxy Watch Active 2’de tanıtıldı. Akıllı fitness takipçisi, bir arama reddedilirse, ne olduğunu tahmin etmenize izin vermek yerine artık bir bildirim görüntülüyor. Artık “İp Atlama” etkinliğini yaparken kaç kez atladığınızı da sayabileceksiniz.

Belki de Son Yenileme

Güncelleme, hem özellikler hem de gerçek dosya boyutu açısından oldukça küçüktür. Ancak yine de memnuniyetle karşılanan bir sürprizdir. Bununla birlikte, Samsung’un gelecekte başka bir güncelleme yayınlayacağına dair bir güvence yok. Bu nedenle Galaxy Fit 2 sahipleri, aldıkları son sürüm olabileceği için muhtemelen bu sürümün tadını çıkarmalıdır.

Exit mobile version