Samsung Galaxy Chromebook 2 duyuruldu! İşte fiyatı ve teknik özellikleri

2021’in ilk çeyreğinde çıkacak olan Samsung Galaxy Chromebook 2, donanımın çoğu söz konusu olduğunda aslında selefinden bir adım geride. Galaxy Chromebook’u öne çıkaran özelliklerden bazıları kaldırıldı. AMOLED ekran veya dahili ekran kalemi yok. Orijinalin benzersiz rengini koruyor ancak kağıt üzerinde Chromebook 2 bir dünya uzakta. Süslü ya da gösterişli değil; kategorinin sınırlarını zorlamıyor. Sıradan bir Chromebook.

Dışarıdan, Galaxy Chromebook 2, Galaxy Chromebook’tan çok farklı görünmüyor. Bu büyük ölçüde renk yüzünden. Galaxy Chromebook 2, aydınlatmaya bağlı olarak parlak kırmızı veya parlak turuncu görünen kalın bir “fiesta kırmızısı” renkte gelir. Her iki durumda da dikkatleri üzerinize çekecek. (Sıkıcıysanız ayrıca bir “cıva grisi” seçeneği de vardır.)

Samsung Yeni QLED Microled ve Lifestyle TV’ler: 2021’in İlk Serileri

Yine de Chromebook 2’yi seçin ve Samsung’un kestiği ilk köşeyi hissedeceksiniz. Chromebook 2, öncekinden fark edilir derecede daha kalın ve daha ağırdır.

Elbette, Chromebook’lar gittikçe taşınabilirlik düzeyi de yüksek. Acer’ın Chromebook Spin 713’ü daha kalın ve daha ağır. Dikkat edeceğiniz tek şey, Galaxy Chromebook’u tablet olarak kullanırken hiçbir sorun yaşamamış olunması… Chromebook 2’yi uzun süre tek elinizde tuttuğunuzda daha çok bir angarya olduğunu göreceksiniz.

SAMSUNG GALAXY CHROMEBOOK 2 ÖZELLİKLERİ

İkinci büyük değişiklik: ekran. Galaxy Chromebook’un ekranı öne çıkan özelliğiydi. Şimdiye kadar bir Chromebook’ta görünen ilk 4K AMOLED paneldi. Bir dizüstü bilgisayarda şimdiye kadar gördüğümüz en muhteşem ekranlardan biriydi.

Chromebook 2’de bir FHD (yani 1920 x 1080) QLED ekranı vardır. QLED paneller, isim benzerliğine rağmen OLED paneller değildir. Samsung’un quantum nokta teknolojisini kullanan LED arkadan aydınlatmalı LCD ekranlardır. OLED’de gördüğünüz doğal kontrastı ve kusursuz siyahları görmeyeceksiniz.

Yine de bu, ekranın kötü olduğu anlamına gelmez. Chromebook 2, QLED ekrana sahip ilk Chromebook’tur. QLED’ler hala çok iyi. Samsung, bunun bir milyardan fazla renk üretebileceğini söylüyor. Cihazda izlenen birkaç video iyi görünüyordu. Bunun da ötesinde, harika bir ses çıkardı. Geniş test alanını maksimum seviyesinin çok altında kolayca doldurdu. Sonuç olarak, iyi bir multimedya deneyimi.

Galaxy Chromebook’un kasasının burada bulunmayan birkaç başka şık özelliği daha var. Yerleşik ekran kalemi (ayrı bir tane satın alabilirsiniz), klavye kamerası ve parmak izi sensörü yoktur.

İKİ FARKLI SAMSUNG GALAXY CHROMEBOOK 2 SEÇENEĞİ VAR

İçindekiyle ilgili olarak iki seçeneğiniz var. 549,99 dolarlık temel model bir Intel Celeron 5205U, 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı içerir. 699,99 dolarlık yapılandırmada Intel Core i3-10110U, 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanı bulunur. Her iki model de iki USB-C bağlantı noktası, bir microSD yuvası ve bir kulaklık / mikrofon combo jakının yanı sıra 720p web kamerası içerir.

Chromebook 2’nin Core i3 işlemcisi, önceki sürümden (Core i5-10210U’lu) başka bir eski sürümdür.

Ancak bu cihaz için değiştirebilecek veya bozabilecek bir soru var: pil ömrü. Galaxy Chromebook’un bir dizi harika özelliği vardı. Ancak bir şarj için yalnızca yaklaşık dört saat 20 dakika dayanabilirdi. Kimsenin ne kadar güzel görünürse görünsün beş saat bile dayanamayacak 999 dolarlık bir Chromebook alması düşünülecek bir şey değil. Öte yandan, Chromebook 2’nin biraz daha küçük bir pili var.

Samsung, Galaxy Chromebook ile cesur ve parlak bir iddiaya girdi. Piyasanın şimdiye kadar gördüğü hiçbir şeye benzemeyen bir Chrome OS cihazı çıkardı.

Galaxy Chromebook 2 o değil. Yepyeni bir kullanıcı segmentini hedeflemek veya bir Chromebook’un ne olabileceğinin sınırlarını zorlamak dışarıda değil.

Exit mobile version