Samsung Galaxy A9 (2018)

Samsung birkaç aydır bir lansman telaşı yaşıyor ve Kore devi, yenilikler yapıp yeni trendleri yakalamak gerektiğine inanıyor gibi görünüyor. Genellikle Galaxy S ve Galaxy Note serisi gibi amiral gemisi ürünlerde en yeni özellikleri görüyoruz ve onları daha sonra orta seviye A serisi ve gençlik odaklı J serisinde görüyoruz. Örneğin Samsung, dar uzun Infinity Display ekranları ilk tanıtanlardandı, ancak bu iyi tanınan özelliğin daha düşük seviyeli ürünlerde de kullanılması zaman aldı. Rakipler onu çok erken yakaladılar ve Samsung’unkinden çok daha modern ve şık görünen düşük maliyetli telefonlar çıkarmaya başladılar.

Şimdi, Galaxy A9 (2018) ile Samsung, trendleri önceden tahmin edebileceğini gösteriyor veya en azından bunu yapan diğer şirketlere ayak uyduruyor. Samsung’un ilk dört kameralı cep telefonunun A-serisi bir model olması, çok yeni piyasaya sürülen Galaxy Note 9 da dahil olmak üzere şu anki amiral gemilerini modası geçmiş bir görünüme sokması açısından şaşırtıcı oldu. Samsung’un bu yeni ve çarpıcı özelliği ile alıcıları bir kez daha heyecanlandırabileceğini görmeye başlayabiliriz.

Galaxy A9 (2018), Samsung’un bir sonraki Galaxy S amiral gemisinin çıkmasını beklemek yerine şimdiki modelleriyle önderlik etmek istediğini gösteren birkaç çarpıcı tasarım dokunuşuna sahip. Biri sadece siyah olan üç farklı görünüme sahipken, diğer ikisi Samsung için fazlaca coşkulu. Çok renkli telefonlar açıkça en son tasarım trendi oldu, Huawei, Oppo ve en son OnePlus bu konuda harekete geçtiler. Galaxy A9 (2018) inceleme ünitemiz limonata mavisi versiyonuydu, üstte açık sarımsı yeşil bir alan bulunuyor ve altta zengin, koyu mavi bir renk görülüyor. Son seçenek, daha derin bir pembeye çalan hafif bir allık olan Bubblegum Pink. Bunlardan her ikisi de çok fazla dikkat çekici.

Öne çıkan sadece mücevher tonlu renkler değil, kaplaması çok parlak ve telefon hareket ederken ona derinlik kazandıran ve ışığı yakalayan hafif bir taneli dokusu var. Galaxy A9’un (2018) dört kamera modülü ve parmak izi sensörü, parlak mavi renkle belirtilmiş. Telefonun metal çerçevesi de mavi ve degradenin dibine uyuyor ancak en üstte sarımsı yeşile karşı keskin bir şekilde öne çıkıyor.

Bu telefonun önü, arka yüzü kadar dikkat çekici değil. Samsung, günümüzdeki çentiklerin pek çoğunu açıkça düşünmüyor, ancak kamera delikli ekranların gelmesi için bir süre beklememiz gerekecek. Infinity Display ekranı yanlarda kıvrılmıyor, üstte ve altta biraz kalın kenarları var.

Dört kamera, üçlü kameralı Galaxy A7’de (2018) ilk kez gördüğümüze benzer şekilde, dar bir dikey şerit halinde sıralanmış. Yukarıdan aşağıya doğru, 120 derecelik görüş alanına sahip ultra geniş 8 megapiksel bir kamera, 2X zoom lensli 10 megapiksel telefoto kamera, f / 1,7 açıklığa sahip 24 megapiksel ana kamera ve netleme ve portre çekimlerine yardımcı olmak için 5 megapiksel derinlik sensörü var.

Bixby ses yardımcısı için Samsung Galaxy A9’un (2018) solunda özel bir fiziksel düğme var ve yeniden programlanamıyor, en azından üçüncü parti bir uygulama olmadan. Güç ve ses seviyesi düğmeleri sağda ve bu, telefonun büyüklüğü nedeniyle her zaman ulaşılamayacakları anlamına geliyor. Üstte bir tepsi var ve neyse ki iki Nano-SIM’in yanı sıra bir microSD kartı da alabiliyor. Tek bir hoparlör, USB C Tipi bağlantı noktası ve 3,5 mm ses soketi telefonun alt kısmında yer alıyorlar.

6.3 inçlik bir ekranla, bunun büyük bir telefon olduğu inkar edilemez. 183g ağırlığında ve parlak arkası çok kaygan değil ama çoğu görev için kesinlikle iki elinizi kullanmanız gerekir.

Samsung, kendi Exynos işlemcilerinden birini kullanmak yerine, bu telefon için Qualcomm Snapdragon 660 kullanmış. Bu, Samsung alanında genellikle daha az maliyetli olan telefonlarda bulunan bir işlemcidir, aslında Galaxy A9’un (2018) yarısı kadar. Snapdragon 660 ne iyi ne kötü bir işlemci. Sekiz CPU çekirdeği ve entegre Adreno 512 grafiğiyle, birkaç yıl önceki amiral gemilerinin hissettirdiğinin aynısı üstün bir deneyim sağlayabilir.

Fiyatı: 3.300 TL

Artıları:

Eksileri:


 

Exit mobile version