Samsung Galaxy A72 ile bir ilk!

Samsung’un arka tarafında beş kamera kurulumuna sahip ilk akıllı telefonunu piyasaya sürmesi bekleniyor. Raporlara göre, Samsung Galaxy A72, 2021’in ilk yarısında piyasaya sürülecek. Samsung, iki yıl önce dünyanın dörtlü kamera kurulumuna sahip ilk telefonu olan Samsung Galaxy A9’u piyasaya sürmüştü.

GALAXY A72’NİN 5 KAMERASININ ÖZELLİKLERİ

Samsung Galaxy A72’nin beşli kamera kurulumu 64 MP birincil kamera, 12 MP ultra geniş kamera, 3x optik zoom 8 MP telefoto kamera, 5 MP makro atıcı ve bir Bokeh çekimleri için 5 MP derinlik sensörü. Ön tarafta, özçekimler için 32 MP kamera olacak.

Samsung Galaxy A72, arkasında dört kamera olacak Samsung Galaxy A52 ile birlikte piyasaya sürülecek. 2019 yılının ilk çeyreğinde, Nokia’nın ilk beş kameralı akıllı telefonu Nokia 9 Pureview’i piyasaya sürdüğünü gördük.

5 KAMERALI TELEFONLAR ARTACAK

Akıllı telefonlardaki kamera sayısının önümüzdeki yıldan itibaren artacağı belirtiliyor. Ayrıca, Galaxy A72’nin daha keskin görüntüler için Optik Görüntü Sabitleme (OIS) özelliğine sahip olması bekleniyor, çünkü telefon orta menzilli segmentteki kamera ile daha iyi sonuçlar isteyen kullanıcıları hedefliyor olacak.

Bazen akıllı telefon şirketleri, kamera sayısını artırmak için düşük kaliteli olduğunda kurulum olayına bir makro kamera ekler.

Exit mobile version