Samsung, Exynos için 3 farklı GPU kullanacak

Samsung, Exynos yonga setleri için üç farklı AMD mRDNA GPU kullanacak.

AMD ve Samsung, RDNA 2 grafik teknolojisini üst düzey akıllı telefonlara getirmek için çalıştıklarını onayladılar. Her şey yolunda giderse ve Samsung, Exynos 2200 SoC tasarımını tamamlarsa, bir sonraki cihazlarda görebiliriz.

Samsung’un RDNA GPU mimarisini Exynos mobil yonga setlerine getirmek için AMD ile ortaklık kurduğunu hepimiz biliyoruz. En son bilgiler sayesinde artık hangi telefonların ne tür AMD mRDNA GPU kullanacağını öğrendik.

Clien’deki bir kullanıcıya göre Samsung, Exynos mobil SoC’leri için üç farklı tipte AMD mRDNA GPU kullanacak. Bu GPU’lar çekirdekler ve saat hızları açısından farklılık gösterecekler.

Galaxy S serisi gibi amiral gemisi akıllı telefonlar, belirtilmemiş bir saat hızında 6 çekirdekli bir GPU alacak. Oysa Galaxy A serisi gibi orta sınıf ve bütçe dostu akıllı telefonların sırasıyla 4 çekirdekli ve 2 çekirdekli GPU kullandığı söyleniyor.

Ayrıca, Galaxy A serisi benzeri cihazlar için mRDNA GPU şu anda 1GHz’de test ediliyor. Bunlar daha ucuz telefonlar olduğundan; Exynos yongaları X serisi yerine ARM Cortex-A78 CPU çekirdekleri yer alacak. Bu silikonların performans azaltmasının %10 civarında olduğu ifade ediliyor.

Samsung, 3 farklı Exynos GPU’larını hangi modellerde kullanacağını açıklamadı

Ne yazık ki kaynak, bu yeni Exynos SoC’nin yer alacağı tam akıllı telefon modellerini açıklamadı. Ancak, 4 çekirdekli mRDNA GPU donanımlı Exynos yonga setinin Çinli telefon üreticilerine sağlanacağını açıkladı.

Hangi bölgelerin mRDNA grafik motoruyla donanmış telefonları göreceğine gelince… Nihai bir karar verilmedi. Ancak Avrupa ve Güney Amerika’daki insanların Exynos 2200 destekli telefonları alabileceğini gösteren ipuçları var. Güney Kore de dahil olmak üzere ülkeler muhtemelen yalnızca Qualcomm Snapdragon 898 Mobil Platformu ile gelecek Samsung telefonlarına erişecek.

Bu arada Samsung, Çin’de China Telecom ve ABD’de Verizon ile özel sözleşmeler için pazarlık yapıyor. Ancak şirketlerin bu tartışmalarda herhangi bir ilerleme kaydedip kaydetmediğine dair bir haber yok.

 

 

Exit mobile version