Unutulamayan Samsung Eski Telefonlar

Samsung eski telefonlar listemizle tarihte kısa bir yolculuğa çıkalım ve Samsung'un bugünkü noktaya nasıl geldiğini öğrenelim.

Unutulamayan Samsung Eski Telefonlar

Samsung eski telefonlar listesi ile kısa bir yolculuğa çıkmak ister misiniz? Dünyanın en ünlü teknoloji markalarından biri olan Samsung’un eski akıllı telefonları, bugün ürettiği telefonlarla karşılaştırıldığında markanın ne kadar büyük bir ilerleme kaydettiğini görmemek elde değildir.

Şirket, dokunmatik ekranlı telefonlardan katlanabilir ekranlı telefonlara kadar her zaman trendleri takip eden ve değişime uyum gösteren bir şirket oldu. Samsung’u bunca senedir ayakta tutan yenilikçi tutumunun onu bu noktalara nasıl getirdiğini geçmişte piyasaya sürdüğü telefonları incelediğinizde daha iyi anlayacaksınız.

Samsung Eski Telefonlar Listesi

Samsung’un geçmişten bugüne kadar ürettiği telefonlar saymakla bitirilemez. Dolayısıyla listeyi ilk cep telefonundan asıl büyük çıkış yaptığı telefona kadar üretilen modellerle sınırlı tuttuk. Dilerseniz gelin, bu modellere kısaca bir göz atalım.

SH-100 (1988)

SC-1000, Samsung’un ürettiği ilk telefondu. Seksenli yılların başında cep telefonları bugünkü gibi olmazsa olmaz değildi. En azından evde unutulduğunda yolun yarısından geri döndürecek kadar çok kullanılmıyordu. Şirket tam olarak bu yıllarda mobil hareketliliğe öncülük eden şirketler arasına girdi.

Bu telefon üretildiğinde takvimler 1985’i gösteriyordu. Pek başarılı bir telefon değildi. Bu nedenle şirket bir iki yıl boyunca sıkı çalışıp SH-100’ü piyasaya sürdü.

Samsung’un ilk gerçek cep telefonunun SH-100’ün piyasaya sürülmesinden sonra olduğu söylenebilir. Bu sadece şirketin ilk gerçek cep telefonu değil aynı zamanda Güney Kore’de geliştirilip üretilen ilk “taşınabilir” cep telefonuydu. Bu sefer takvimler 1988’i gösteriyordu.

Ne var ki Samsung bu cep telefonundan sadece bir iki bin sattı. Dolayısıyla mobil pazarda pek bir etki yarattığı söylenemez. Düşük talep olmasına rağmen Samsung pes etmedi ve bu yolda ilerlemeye devam etti.

SH-770 (1994)

Bir sonraki Samsung modelinin hâlâ minicik bir ekranı bulunuyordu ama SH-100’e göre daha büyüktü. Bugün akıllı telefonun ekranında daha fazla alan açma amacı ile ortaya çıkan çentik tasarımı gibi trendlerin yanına bile yaklaşamıyordu. Bütün o simgeleri, sayıları, harfleri küçücük bir ekrana sığdırmak ve bunları görmek inanılmaz zordu.

SCH-800 (1998)

Bu model sadece yeni br tasarım getirmekle sınırlı kalmadı aynı zamanda daha büyük bir ekrana da sahipti. SCH-800’ün ekranı maksimum 3 satır alabilen SCH-770’e göre oldukça büyüktü. SCH-770’ün soluk ekranına kıyasla çok canlı görünüyordu. Yine de ekran hâlâ tek renkliydi.

SH-A2000 (2000)

2000’li yıllar Samsung’un büyük bir çıkış yapacağının habercisiydı. SH-A2000 dönemin en popüler modellerinden biri oldu. Bu sefer telefonun ekranında çok fazla değişiklik yoktu. Asıl yenilik bir sonraki modelle geldi.

SCH-X430 (2002)

2 yıl sonra SCH-X430 çıktı. Samsung’un o zamana kadar ürettiği en yenilikçi cep telefonlarından biri olmuştu. Telefonun hâlâ küçük bir ekranı vardı ama bu sefer renklere de sahipti. Kapak kapatıldığında görülebilecek bir ekrana daha sahipti. Bu ekran ana ekranın aksine renkli değildi.

Dış ekranın amacı zaten estetik bir tasarıma sahip olması da değildi. Kullanıcının saat yerine bu ekrana bakması için küçük bir işlevi vardı.

Samsung aynı hedef doğrultusunda ilerlemeye devam etse de bu yolculukta kenara çekilenler de olmadı değil. Bunlardan biri de BlackBerry olmuştu. BlackBerry’nin yükselişi ve düşüşünü merak edenlerin filmi kaçırmaması gerekiyor.

Exit mobile version