Samsung, Eski Apple Çalışanlarını İşe Alıyor

Samsung, kendi işlemci departmanını kapatmıştı. Bunun sebebi de beklenenden düşük performans sergilemesiydi. Şimdi ise söylentilere göre Güney Koreli şirket, yeni işlemcileri için eski Apple ve AMD mühendislerini işe alıyor. İşte detaylar!

Mongoose çekirdekleri, stok ARM tasarımlarına kıyasla daha düşük performans gösterdiği için şirket, kendi CPU tasarım departmanını kapattı. Qualcomm, özel çekirdek kullanmayı yıllar önce bıraktı. Ama şimdi işler değişiyor.


Göz atmak isteyebilirsiniz: Samsung Geliştirici Etkinliği Düzenleyebilir


Samsung, eski Apple ve AMD çalışanlarını işe alacak

Yeni bir rapor, Samsung’un Apple ve AMD’den eski CPU mühendisleriyle görüşme yaptığını iddia ediyor. Bu kişiler Apple’ın özel yonga setlerinin geliştirilmesinde önemli bir oyuncuydu. Ayrıca bu mühendis kendi ekibinin kontrolünü tamamen elinde tutmayı talep ediyor. Ek olarak söz konusu ekibe hangi çalışanları dahil edeceğini seçmeyi talep ettiği söylentiler arasında.

Samsung
Samsung

Görünüşe göre Güney Koreli şirket, yeni Cortex-X serisinin performansından memnun değil ve daha hızlı bir şey arıyor. Şirket, özel bir çip tasarlamak için Google ile ve Exynos’a bir RDNA2 GPU getirmek için AMD ile zaten çalışıyor.

Qualcomm, M1, A14 ve daha eski Apple yonga setlerinde çalışan eski Apple mühendisleri tarafından kurulan Nuvia’yı satın aldıktan sonra özel bir CPU tasarımı sunacak. Görünüşe göre Apple çipleri üzerinde çalışan mühendisler diğer şirketler tarafından da aranan elemanlar.

Özel çipler ne zaman geliyor?

Samsung’un ve Qualcomm’un özel tasarımlarını ne zaman piyasaya sürecekleri belli değil. Nuvia’nın tasarımının bittiği bildirilirken, Samsung şimdilik sadece bir ekip oluşturuyor. Ancak Nuvia’nın tasarımı sunuculara yönelikti. Onu başlatmak bir şey, bir akıllı telefonun güç gereksinimlerine uyacak şekilde zayıflatmak başka bir şey.

Samsung’un yeni özel işlemcileriyle ne zaman karşımıza çıkacağı ise henüz kesin değil. Fakat yeniliklerden haberdar oldukça sizlerle paylaşacağız. Ek olarak şirket, geçtiğimiz günlerde çip sıkıntısı sebebiyle Galaxy S21 FE modelinin üretimini durdurduğu söylentileriyle gündemimizdeydi. Fakat şirket kısa sürede bu iddiaları yalanladı.

Exit mobile version