Samsung Display 90Hz OLED ekran tanıtacak

34704708 - melbourne australia - december 13, 2014: samsung korean electronics

Samsung Display, 90Hz OLED ekran ile bir dizüstü bilgisayar piyasaya sürmeye hazırlanıyor olabilir. Samsung dünyada bir ilk olan 90Hz yenileme hızına sahip OLED ekran ile piyasaya yeni bir boyut getirecek. Güney Koreli dev Samsung, kısa süre önce amiral gemisi akıllı telefonlarını piyasaya sürmüştü.

SAMSUNG 90HZ OLED EKRANLAR 2021’İN İLK ÇEYREĞİNDE GELECEK

Bu yeni ekran türünün 2021 yılının ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor. Samsung Display CEO’su Joo Sun Choi, planın başlangıçta dizüstü bilgisayarlar ve dizüstü bilgisayarlar için çok büyük miktarlarda 14 inç, 90Hz OLED ekranlar yapmak olduğunu söyledi.

Samsung Galaxy S21 4G, Bluetooth SIG’de görünüyor

Samsung’un ekran teknolojileri üreten bir yan kuruluşu olan Samsung Display, tüketicilerin OLED paneller yüksek özellikli bir kullanım gerektirmesine rağmen 90 Hz yenileme hızı sunan OLED ekran fikrini hızla benimseyeceklerine inanıyor.

YENİ EKRAN İLE İLGİLİ DETAYLAR

90 Hz yenileme hızında, görüntü saniyede 90 kez oluşturulur. Hareket halindeki bu hızlı yenileme hızı güncellemesi sayesinde daha pürüzsüz görünen görseller mümkündür. Ayrıca OLED ekranlar, aynı yenileme hızına sahip LCD ekranlara göre bir ekrandan diğerine çok daha hızlı geçiş yapabilir.

DİĞER ŞİRKETLERİN DE AYNI ŞEYİ YAPMASI BEKLENİYOR

Böylece OLED ekranlar, oyun ve film izlemeyi ödün vermeden daha canlı ve zevkli bir deneyim haline getirebilir. Samsung ayrıca, şirketin 90 Hz OLED ekranının, aslında 120 Hz LCD ekranlarla aynı olan yüksek hızlı sürüş sunduğunu da ekliyor. Samsung bu dizüstü bilgisayarı piyasaya sürdükten sonra, akıllı telefon alanında olduğu gibi daha fazla şirketin de aynı şeyi yapmasını bekliyoruz.

Exit mobile version