Samsung Çok Sert Düşüyor! Zarar Edebilir

Dünyanın en büyük akıllı telefon şirketlerinden bir tanesi olan Samsung çok sert bir düşüş yaşıyor. Kuruluşun yakın bir zaman içerisinde zarar etme gibi bir ihtimali de bulunuyor. İşte Samsung ile ilgili merak edilen detaylar.

Koronavirüs sürecini her şirket farklı bir şekilde atlatıyor. Bazıları çok sert düşüşler yaşarken bazıları da yükseliş elde etti. Örneğin Zoom bu alandaki en bariz örneklerden birisi. Salgından hemen önce kar oranı düşük olan şirket virüs süreci ile birlikte en az iki kat büyüdü.

Samsung olumsuz etkilenenler listesinde

Her ne kadar bazı şirketler güçlü bir yükselme elde etse bile, Samsung gerileyen kuruluşlar arasında yer aldı. Özellikle de akıllı telefon satışları ile ilgili gerileme büyük zorluklar yaşatıyor.

Samsung ile ilgili çok ilginç bir detay olduğunu söylemek gerekiyor. Normal şartlarda akıllı telefon satışları düşen bir kuruluşun geriye doğru düşmesi beklenir. Ancak şirket kar oranını güçlü bir şekilde artırdı. Bundaki en önemli etkenin 5G ağ yapısına sahip amiral gemisi akıllı telefonlar olduğu düşünülüyor.

Firma yonga bellek alanında ise gözle görülür bir gelişme elde etti. Buradaki satış miktarını büyük ölçüde arttıran Samsung muhtemelen ilerleyen yıllarda daha iyi bir konuma yükselecek. Sizce şirket ikinci çeyrekte gerçekten zarar edecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version