Samanyolu Galaksisi Yeni Bir Keşifle Çalkalanıyor

Samanyolu Galaksisi yeni bir keşifle gündeme oturdu. Gelen tüm bu veriler bizlere bildiğimiz her şeyi unutturabilecek türden. Peki nasıl bir keşif yapıldı da böylesi sonuçlar elde edildi. İşte konu ile ilgili merak ettiğiniz bütün detaylar.

Güneş sistemi ile ilgili bilinen ilk detay, oldukça temel tekniklere dayanıyordu. Güneşin Dünyanın etrafında döndüğü düşünülüyordu. Yapılan araştırmaların ardından aslında Dünyanın güneşin etrafında döndüğü ortaya çıktı.  Böylece bilim dünyasında yeni bir çığır açıldı. Ancak ilerleyen zamanlarda bunun da doğru olmadığı ortaya çıktı.

Samanyolu Galaksisi yeni bir keşifle çok büyük ilgi topladı

Güneş sistemi ile ilgili yapılan çalışmalar sonucunda, aslında gezegenlerin Güneş etrafında dönmediği ortaya çıktı. Güneş bile mevcut sistemin tam merkezi etrafında dönüyor. Aslında tam bir daire çizdiğini söylemek mümkün değil.

Samanyolu Galaksisi yeni bir keşif

Japon Uzay Ajansı tarafından yapılan araştırmalarda, mevcut sistemin aslında pek doğru olmadığı ortaya çıktı. Dünya, Ay, Jüpiter ve Güneş tüm sistemlerin etrafında sürekli bir dönüş alıyor. Bu durum Güneşin de etrafında döndüğü ilginç bir sistem ortaya çıkarıyor.

Ayrıca yapılan bu araştırmalarda yine Dünya ve Ay’ın düzenli bir şekilde dönüş sağladığı ve bu merkezden büyük oranda etkilendiği ortaya çıktı. Ayrıca Güneş’in Jüpiter gezegeninden etkilenmesi yine benzer bir özelliği ortaya koyuyor. Peki sizce güneş sistemi ile ilgili daha başka hangi ayrıntılar ortaya çıkabilir. Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version