Ana sayfa Haber Sağlıklı et pişirmenin ufak püf noktası

Sağlıklı et pişirmenin ufak püf noktası

0

Tavada et pişirmek sağlık açısından epey riskli bir süreçtir. Tavanın uygun sıcaklıkta bulunması, yağın ve etin uygun sıcaklıktayken ocağın kapanması, kullandığımız kaşık türüne kadar ayrıntılı detaylar ile ister hem beyaz et hem de kırmızı etin sağlığa farklı etkileri bulunuyor. Elbette etin pişme süresi epey önemli iken pişirilmede kullanılan tahta kaşığın önemi de yadsınamaz. Ancak et pişirilmesi ile ilgili en önemli ayrıntı ise; yağın nasıl kullanıldığı. Sağlık haberimizde vereceğimiz bu küçük ipucu ile etde oluşabilecek trans yağları ve diğer zararlı asitleri önleyebilirsiniz.

 

 

 

Yemeklerde zeytinyağı kullanımının önemine uzmanlar sürekli değiniyor. Buna ek olarak zeytinyağının etde nasıl uygulanacağı da oldukça önemli. Et pişirilirken yanlış yağ kullanımı sonucu trans yağ oluşumu, etleri yeterli porsiyonda tüketsek dahi obeziteye neden olabiliyor. öyleyse şunu deneyin: henüz tavayı ısıtmadan önce, etleri hafif çukur tabağa yerleştirip üzerine zeytinyağını uygulayın. Ardından elinizle 3-4 dakika boyunca et ile zeytinyağını yoğurun. Bu işlem, yağın tavanın kızgınlığı ile teması azaltıp trans yağ oluşumunu engelleyecektir.

Sağlıkla kalın…

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here