Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Aşısı Konusunda Net Konuştu

Türkiye Sağlık Bakanlığı, koronavirüs aşısı ile alakalı son derece net ifadeler kullandı. Buna göre salgına neden olan virüsü öldürmesi beklenen aşı kısa sürede kullanıma sunulacak.

Dünya genelinde 40 milyondan fazla kişinin ölmesine neden olan ve hızla ilerleyen koronavirüs için herkes seferber oldu. Özellikle de aşı çalışmaları konusunda kayda değer çalışmalar var. Sağlık Bakanlığı tüm bu çalışmaları biraraya getirerek aşı yapmaya başlamak istiyor.

 Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısı için elini çabuk tutacak

Aşı için iki farklı şirket merkez olacak diyebiliriz. Bunlardan ilki Çin merkezli SinoVac firması. Bu firma Türkiye’deki aşı faaliyetlerinin bir kısmını devam ettirecek. Almanya merkezli BioNTech ise aşı çalışmalarına devam edecek bir diğer şirket.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşısı

Aşı çalışmaları şu anda Dünya genelinde deneme amaçlı olarak kullanıyor. Normal şartlarda herhangibir aşıdan sonuç elde etmek için yıllarca beklenmesi gerekiyor. Ancak bu iki firma uzun bir süre beklemeyi sevmiyor gibi görünüyor. Çin merkezli SinoVac’ın CoronaVac aşısı Türkiye’de uygulanmaya başlanacak. Yaklaşık 5 milyon doz aşının kullanılması amaçlanıyor.

Avrupa İlaç Ajansı’ndan ruhsat almayı başaran BioNTech ise bir diğer uygulama merkezini oluşturacak. Türkiye kaynaklı 16 aşı çalışmasının da devam ettiği ifade ediliyor. Yani kısacası Sağlık Bakanlığı’nın elinde çok fazla seçenek var.

Exit mobile version