Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Aşılarının Geleceği Tarihi Açıkladı

Pandemi sürecini yürütmeye devam eden Sağlık Bakanlığı Koronavirüs aşılarının geleceği tarihi açıkladı. Birçok kişi salgının en azından durması için aşıları önemli görüyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca düzenli olarak Bilim Kurulu üyeleri ile toplantı yapıyor. Bu toplantılarda yeni yasakların gelip gelmeyeceği tartışılıyor. Ayrıca mevcut durumda kaldırılan bazı kısıtlamaların yeniden getirilme ihtimalleri konuşuluyor. Tüm bunlar bir yana bu seferki toplantıda konu farklıydı.

Hem bilim insanları hem de Sağlık Bakanlığı tüm dikkatini aşılara verdi diyebiliriz. Özellikle son birkaç aydır aşı konusu çok fazla tartışılıyor. Bugüne kadar Türkiye’ye getirilen aşıları ne yazık ki yeter değil.

Sağlık Bakanlığı koronavirüs aşılarının nerelerden alınacağını açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa yeni koronavirüs aşıları birçok yerden gelecek. Önceden daha çok Çin üzerinden gelen bu aşılar şimdilerde daha farklı ülkelerden Türkiye’ye giriş yapacak.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs aşılarının

Bugüne kadar 20 milyona yakın kişi aşı oldu. Ancak bu sayı ne yazık ki henüz yeterli değil. Ülkenin en azından yarısının aşı olması gerekiyor. Aksi halde hem salgın yayılabilir hem de toplumdaki umut havası dağılabilir. İşte tam da bu nedenle Sağlık Bakanlığı yeni aşlılar için görüşmelere başladı. Şu an için Avrupa merkezli BioNTech aşıları ön planda.

Aynı zamanda Rusya ile de bazı görüşmeler yapılıyor. Bu görüşmeler sonucunda yeni koronavirüs aşısı getirilebilir. Peki sizce Sağlık Bakanlığı aşı konusunda yeteri kadar hızlı mı? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version