Safari Koyu Mod Açma Nasıl Yapılır?

Safari koyu mod açma işleminin nasıl gerçekleştirileceğini mi merak ediyorsunuz? Bu rehberdeki adımları izlemeniz yeterlidir.

Safari Koyu Mod Açma Nasıl Yapılır?

Safari’nin varsayılan açık temasının yaydığı parıltıdan sıkıldınız mı? Açık tema özellikle geceleri ekran karşısında olan kullanıcılar için son derece olumsuz bir deneyim olabilir. Neyse ki Safari koyu mod etkinleştirme adımları, gece geç saatlerde internette gezinmek ve göz yorgunluğunu azaltmak için harika bir çözüm olabilir.

Bu rehberde macOS, iOS ve iPadOS’te Safari kullananların karanlık modu etkinleştirmesine yardımcı olacağız.

Mac’te Safari Koyu Mod Nasıl Açılır?

Koyu mod etkinleştirdiğinizde ekrandaki renkler, koyu bir arka plan oluşturup daha az ışık yayılmasını sağlayacaktır. Bu özellikle geceleri ekrandaki metinleri okumayı daha çok kolaylaştıracaktır.

iPhone ve iPad’de Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Denetim merkezini kullanarak da koyu modu açıp kapatabilirsiniz. Bunun için denetim merkezini açtıktan sonra koyu mod simgesine basabilirsiniz. Bu, koyu ve açık tema arasında hızlı bir şekilde geçiş yapmanızı sağlayacaktır.

Denetim merkezinde eğer koyu mod simgesi yer almıyorsa ayarlar üzerinden bu seçeneği de denetim merkezine ekleyebilirsiniz. Buunu yapmak için ayarlara gidip denetim merkezini seçin. Ardından koyu modu bulup “Ekle” seçeğine dokunarak denetim merkezine ekleyin.

Karanlık Mod Kullanmanın Avantajları Neler?

Karanlık mod kullanmanın birçok faydası bulunuyor. Bunların en başında ise sağlık ile ilgili faydalar geliyor. Daha iyi bir deneyim elde etmek isteyenler özellikle uyku saatlerinde karanlık modu etkinleştirmelidir.

Exit mobile version