En İyi RPG Oyunları Listesi

En iyi RPG oyunları neler? İşte milyonlarca oyuncu tarafından oldukça beğenilen çok başarılı rol yapma oyunlarının listesi!

RPG oyunları, milyonlarca oyuncu arasında oldukça popülerdir. Rol yapma oyunu türüne sahip çok sayıda yapım bulunuyor. Peki, en iyi rol yapma oyunları neler? Bu sorunun yanıtı için aşağıda yer alan listeye göz atabilirsiniz.

En İyi RPG Oyunları Neler?

  1. The Witcher 3: Wild Hunt
  2. Divinity: Original Sin 2
  3. The Elder Scrolls V: Skyrim
  4. Mass Effect: Legendary Edition
  5. Mount & Blade II: Bannerlord
  6. Fallout: New Vegas
  7. Wasteland 3
  8. Diablo 3
  9. Baldur’s Gate 3
  10. Dark Souls Remastered

1. The Witcher 3: Wild Hunt

CD Project RED tarafından geliştirilen ve yayımlanan The Witcher 3: Wild Hunt, 18 Mayıs 2015 tarihinde satışa sunuldu. Çıktıktan altı hafta sonra 6 milyondan fazla satmayı başaran video oyunu, birçok ödülün sahibi oldu.

Geralt of Rivia’nın hikayesini konu alan yapım grafikler, atmosfer, hikaye ve oynanış sistemi ile ön plana çıkıyor. Açık dünya temasına sahip olan The Witcher 3, çok büyük bir haritaya sahip. Oyunun ana görevleri yaklaşık olarak 50 saat uzunluğunda bir oynanış sunuyor. Yan görevler bu süreyi 100 saate çıkarıyor.

2. Divinity: Original Sin 2

En başarılı rol yapma oyunları arasında Divinity: Original Sin 2 de bulunuyor. Larian Studios tarafından geliştirilen ve yayımlanan yapım, oyunculara keyifli bir oyun deneyimi sunuyor. 93 metascore puanına sahip olan video oyunu özellikle oynanış mekaniği, bölüm tasarımları ve atmosferi ile dikkat çekiyor.

3. The Elder Scrolls V: Skyrim

Bethesda Game Studios tarafından geliştirilen The Elder Scrolls V: Skyrim, ilk iki gün içerisinde 3,5 milyondan fazla satmayı başardı. Yüksek inceleme puanları ile dikkat çeken yapım açık dünya temasına sahip.

Elder Scrolls serisinin en popüler oyunu The Elder Scrolls V: Skyrim, atmosferi çok başarılı bir şekilde yansıtıyor. Hızlı seyahat etme özelliğinin yer aldığı video oyunu PC, PlayStation 4, Xbox One gibi pek çok platformda mevcut.

4. Mass Effect Legendary Edition

14 Mayıs 2021 tarihinde piyasaya sürülen Mass Effect Legendary Edition, seride yer alan üç oyunun yenilenmiş sürümlerini içeriyor. Bilim kurgu temasına sahip olan oyun, sahip olduğu başarılı hikaye ile ön plana çıkıyor.

5. Mount & Blade II: Bannerlord

TaleWorlds Entertainment tarafından geliştirilen ve yayımlanan Mount & Blade II: Bannerlord, 30 Mart 2020 tarihinde erken erişime açıldı. Tek oyunculu ve çevrim içi PvP modlarının yer aldığı yapımda orta çağ savaş temasını seven oyunculara hitap ediyor.

6. Fallout: New Vegas

Açık dünye temasına sahip olan Fallout: New Vegas, 22 Ekim 2010 tarihinde satışa sunuldu. Obsidian Entertainment tarafından geliştirilen video oyunu çok başarılı bir senaryoya ve geniş silah yelpazesine sahip.

7. Wasteland 3

Kıyamet sonrası bir dünyada geçen Wasteland 3’te tek oyunculu ve çevrim içi eşli oyun modları bulunuyor. inXile Entertainment tarafından geliştirilen ve yayımlanan yapım, 28 Ağustos 2020 tarihinde piyasaya sürüldü.

8. Diablo 3

İlk 24 saatte 3,5 milyon adet satarak dünyanın en hızlı satılan bilgisayar oyunu rekorunu kırmayı başaran Diablo 3, bir yıl içerisinde toplamda 12 milyon adet sattı. Blizzard Entertainment tarafından geliştirilen ve yayımlanan yapım PC, Xbox One, PlayStation 4 ve Nintendo Switch’te bulunuyor.

9. Baldur’s Gate 3

Türkçe arayüz ve alt yazı desteğine sahip olan Baldur’s Gate 3, 6 Ekim 2020 tarihinde erkem erişime açıldı. Larian Studios tarafından geliştirilen ve yayımlanan yapım çok kaliteli grafikler ve başarılı atmosfer sunuyor.

10. Dark Souls Remastered

Çok başarılı bir atmosfere sahip olan Dark Souls Remastered, zorluk seviyesi ile ön plana çıkıyor. Başarılı video oyunu 89 metacritic puanı ile dikkat çekiyor. Dark Souls’u beğenirseniz serinin diğer oyunlarına da şans verebilirsiniz.

Exit mobile version