Root Atma Nedir? Android Telefonlara Nasıl Root Atılır?

Android telefon kullanıcılarının çok sık aradığı konulardan birisi Root atmadır. Peki telefonlara Root atma işlemi nasıl yapılır? Haberimizde tüm detayları bulacaksınız...

Android kullanıcılarının “Root atma nedir, Android telefonlara nasıl Root atılır?” sorusunun yanıtını bu haberde detaylı olarak bulacaksınız. Android telefonlar, telefon markalarının belirlediği özelliklerle kullanılara geliyor. Ancak Root atma işlemi sayesinde bu özellikleri dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Şirketin size dayattığı özellikleri genişletmek istiyorsanız; Root atarak telefonunuzda değişikliler yapma şansına sahip olursunuz. Ancak bu işlemin kolay olmadığını şimdiden sizlere söylememiz gerekiyor. Ayrıca Root atma işleminin güvenli bir işlem olmadığını da bilmenizde fayda var. Android cihazlara root atarak sistem yöneticisi olan kullanıcılar cihazlarında Android’in açık kaynak kodlu olmasının nimetlerini sonuna kadar kullanıyorlar. Şimdi gelin birlikte Android telefonlara Root atma işlemi nasıl olur ona bakalım…

Root Atma Nedir?

Öncelikle Root atmanın ne olduğunu öğrenerek başlayalım. Root atma, android cihazlarda bütün yetkinin kullanıcıya gitmesi şeklinde ifade edilmektedir. Daha açıklamalı şekilde kullanıcının cep telefonu üzerindeki bütün yetki ve erişimine izin elde etme hakkı olarak ifade etmek mümkün. Böylece cihaz sahibi Android sistemler üzerinde işletim sistemini yeniden şekillendirme imkanı elde etmiş olursunuz. Bu sayede performans özellikleri ve telefon sesi ile beraber birçok sorun, etkin bir şekilde giderme imkanı sağlanır.

Root Atmadan Önce Yapılması Gerekenler

Root atma işleminin başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesi ve olası bir aksiliklerin önlenmesi için root atmadan önce yapılması gerekenler aşağıda sıralanmıştır.

1- Yedekleme Alın

Root atma telefondaki verileri silmez. Ancak işlem sırasında olan bir aksilik tüm verilerinizi silme ihtimali doğurur . Bu nedenle yedekleme almak Root atmadan önce yapılması gerekenler arasında en önemlisidir.

Yedeklemede hiçbir verinin atlanmaması çok önemlidir. Android Telefon Yedekleme yazımdan veri kayıpsız yedekleme almayı öğrenip root atma öncesi mutlaka uygulayın.

2- Telefonu Şarj Edin

Android root atma sırasında şarjın bitmemesi, işlemin sağlığı açısından çok önemlidir. Bu nedenle root yapma öncesi şarj oranının en az %50 olmasına dikkat edin.

3- Bootloader Kilidini Açın

Bazı cihaz üreticileri kullanıcının yazılımda değişiklik yapmasını istemez. Bu amaçla Bootloader kilidi diye bir güvenlik önlemi oluşturmuşlardır.

Bütün cihazlarda yer almaz ancak varsa açılması gerekir. Aksi taktirde root atma da dahil olmak üzere yazılıma hiçbir şekilde müdahale edilemez.

Root Atma İşlemi Nasıl Yapılır?

Android Root Atma İşlemi ile Neler Yaparsınız?

Telefona Root Atmak Garantiyi Bozar mı?

Root atma ile beraber telefondaki bazı özellikleri değiştirme imkanı elde edilebiliyor. Böyle bir değişiklik yapıldığı zaman merak edilen konulardan biri telefonun garantisinin bozulup bozulmayacağıdır. Bu durumda ne yazık ki telefonun garantisinin bozulacağını söylemek mümkündür. Böyle durumlarda telefona root atma işlemi uygulandığı vakit pek çok yetkili servis bunu anlayabiliyor.

Exit mobile version